Funda

Sfeervol wonen in uniek monumentaal grachtenpand in Gouda

Funda monumentaal grachtenpand Gouda
Foto: Funda

Uniek, charmant en karakteristiek: zijn dat de kenmerken die voor jou belangrijk zijn voor een woning? Dan is de Funda woning die we vandaag voor je hebben gevonden precies wat je zoekt. Het gaat om een authentiek en monumentaal grachtenpand uit 1860: van buiten historisch, van binnen van alle gemakken voorzien.

Monumentaal grachtenpand in centrum Gouda

De woning staat direct naast de Sint Jan-kerk in het meest gewilde deel van het centrum van Gouda. Een geliefde buurt om te winkelen of gewoon rond te slenteren en je te vergapen aan alle prachtige historische gebouwen en mooie plekjes.

Het bouwjaar van de woning is circa 1860. Dat zie je terug in de hoge plafonds, hoge raampartijen en de balkenconstructies. Het fraaie bruggetje over het water naar de voordeur, maakt de unieke en charmante uitstraling van het huis helemaal af.

Monumentaal grachtenpand Gouda

De indeling van de unieke woning

Nemen we een kijkje in de woning, dan komen we over het bruggetje via openslaande deuren in de hal van de woning. Hier bevindt zich de meterkast en de toegang tot de hoger gelegen woonkamer. De ruime woonkamer is voorzien van een tegelvloer en biedt de ruimte om meerdere zithoeken in te richten.

Vanaf de woonkamer stap je in de in 2020 geheel vernieuwde leefkeuken. Deze is rijkelijk voorzien van (inbouw)apparatuur, zoals een koelvriescombinatie, een vaatwasser, combi-oven, inductiekookplaat en afzuigkap. Op de eerste verdieping bevinden zich twee zeer sfeervolle slaapkamers. Onder de woning bevindt zich een souterrain, met een toiletruimte en een wasmachine aansluiting.  Door de raampartijen is er een prima mogelijkheid er een slaap- of werkkamer van te maken.

Monumentaal grachtenpand Gouda

Wat kost dit prachtige pand?

Heb je altijd al in een monumentaal grachtenpand willen wonen? De vraagprijs voor deze Funda-parel is € 635.000 kosten koper. Daarvoor wordt je eigenaar van een heus monumentaal grachtenpand in een beschermd stadsgezicht. Zoals wel vaker bij oudere woningen is het energielabel niet top: deze woning heeft namelijk energielabel F. Investeren in verduurzaming is dus een aanrader.

Meer informatie op Funda

De oppervlakte van de woning is 160 vierkante meter en daar komen de 18 vierkante meter van het souterrain nog bij.  Wil jij op deze woning bieden, contact opnemen met de makelaar of wil je nog meer informatie? Ga dan naar deze woning op de officiële Funda site.

Wil je nog meer historische woningen bekijken? Check dan de pareltjes op ons overzicht van de mooiste Funda-woningen in Rotterdam. Liever iets moderns? De doughnut-shaped villa staat nog te koop!

Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda Monumentaal grachtenpand Gouda