Funda

Deze 4 kluswoningen zijn perfect voor echte doe-het-zelvers

funda-kluswoningen-doe-het-zelvers
Foto's: Funda

De populariteit van kluswoningen op Funda stijgt. Wil jij een mooie woning kopen, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat kan wanneer je zelf een handige en ervaren klusser bent. Je koopt dan een ‘kluswoning’ voor een relatief lage prijs, je knapt het zelf op en zo bespaar je op zowel de aankoop- als op de verbouwingskosten. We zochten op Funda vier parels voor doe-het-zelvers voor je op.

Vrijstaande woning met enorm perceel

De eerste woning die we je onder de aandacht brengen is een vrijstaand woonhuis op een enorm perceel aan de Dolderweg in Wageningen. Het biedt 139 vierkante meter woonoppervlak en maar liefst 14.570 grond!  Je verwacht een miljoenenbedrag, maar de vraagprijs bedraagt €895.000 k.k.

De vrijstaande woning stamt uit bouwjaar 1905. Een huis met historie dus, maar helaas ook met wat achterstallig onderhoud. Om te beginnen kan de buitenkant wel wat schilderwerk gebruiken. Aan de binnenkant is het zeker geen bouwval, maar onder andere de keuken en de badkamer zijn aan vernieuwing toe.

Funda kluswoningen

Bungalow uit de categorie kluswoningen

Uniek gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, omringd door natuur, staat onze tweede klusparel, een bungalow uit 1935.  De originele keuken uit dat jaar is nog aanwezig, evenals een prachtige oud-Hollandse kogelkachel in de woonkamer.

Het huis is wel aan een grondige renovatie toe. Ben je handig en heb je er de tijd en energie voor, dan kun je het ombouwen tot je eigen droomhuis. Het enorme perceel biedt echter nog een andere mogelijkheid; het huis slopen, het perceel verdelen en er meerdere nieuwe woningen op bouwen; je eigen woningbouwproject. Daar komt natuurlijk wel wat meer bij kijken dan een beetje handigheid.

funda kluswonigen bungalow klusser

Unieke villa op A-locatie

Een vrijstaande villa voor nog geen 6,5 ton? Die staat in de chique buurt Sonnenberg in Oosterbeek, vlakbij Arnhem.  De villa s ontworpen door de vermaarde architect Jan Verhoeven. De woning biedt 249 vierkante meter woonoppervlak en  en ligt er fraai bij de rand van een bos.

Je zou ook hier een miljoenen vraagprijs verwachten, maar de villa mag weg voor € 645.000 k.k. De reden voor de relatief lage prijs is dat de woning nogal wat renovatiekosten met zich meebrengt. Daarnaast vraagt het energielabel G om een investering in de energiezuinigheid van het pand.

Funda kluswoningen

Authentieke vrijstaande woning

De woningen die we tot nu toe belichtten zitten qua vraagprijs allemaal tussen de 6 en de 9 ton. Natuurlijk zijn er ook veel goedkopere klushuizen op de woningmarkt. Wat dacht je van een authentieke, vrijstaande woning met een ruim kavel, voor de prijs van € 175.000 k.k.? De woning bevindt zich in het rustige Nieuw-Buinen in Drenthe. De reden voor de lage vraagprijs mag duidelijk zijn; dat is de slechte staat van de woning.

Je moet wel rekening houden met veel meer werk dan hier en daar een likje verf. De buitenkant gaat nog, maar de binnenkant schreeuwt om renovatie. Funda omschrijft de woning onomwonden als ‘vervallen’. Zie jij een vervallen woning renoveren wel zitten? Dan heb je voor een bijzonder lage vraagprijs een authentieke woning van 109 jaar oud met een prachtig stuk grond.

Funda kluswoningen

Nog meer Funda parels

We brengen je regelmatig op de hoogte van onze nieuwste Funda vondsten. Naast kluswoningen biedt Funda voor elk wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 5 duurste huizen op Funda? Zoek je juist iets voordeliger, check dan ons artikel over 7 koophuizen onder de drie ton.