Funda

Funda ontdekking: kerk in hartje Maastricht te koop

funda, maastricht, kerk
Foto: Marinus & Partners

Tijdens het Funda’en kwamen we vandaag een wel heel erg bijzondere woning tegen. In het gezellige Maastricht staat nu namelijk een prachtige (voormalige) kerk te koop. Klassiek van buiten en hyper modern van binnen. Dit is onze Funda ontdekking van de week. 

Wonen in een kerk

Dit is de imposante Lambertuskerk aan het Emmaplein. Als je het programma BinnensteBuiten kent dan is jou deze kerk wel eens opgevallen. De kerk ligt in hert centrum van Maastricht, midden tussen de gezellige horeca aan het Vrijthof.

In eerste instantie staat alleen de stadsvilla te koop. Voor geïnteresseerden is echter de gehele kerk, inclusief het verhuurde zakelijke gedeelte te koop. De kerk is pas 100 jaar oud en volledig gerenoveerd. Op dit moment is er een laboratorium en een stadsvilla te vinden in de kerk. Dit is echt een combinatie van klassieke oude stijl en prachtige moderne details.

Funda kerk Maastricht

Stadsvilla

Het woonoppervlak van de Lambertuskerk bedraagt 667 vierkante meter en beschikt over maar liefst 10 slaapkamers. De kerk wordt door makelaar Marinus & Partners aangeboden. ‘We bieden hier enkel de stadsvilla ter verkoop aan. Eventueel is ook de gehele kerk, inclusief het verhuurde zakelijke gedeelte, aan te kopen’, aldus de makelaar.

Geïnteresseerd en meteen verliefd geworden op deze woning? De vraagprijs is € 1.900.000. Bekijk meer foto’s van de kerk foto’s hieronder:

Funda kerk Maastricht

Funda kerk Maastricht

Funda kerk Maastricht