Funda

Hemels wonen op Funda: dit is niet zomaar een kerk

Funda kerk Hardenberg
(Foto: Funda)

In Hardenberg tref je een bijzonder aanbod voor wie een stukje hemel op aarde wil bezitten. In deze plaats staat een heus kerkgebouw te koop op Funda, met alle bijbehorende voorzieningen. Dit gebouw biedt niet alleen een zee aan ruimte, maar ook een historische en authentieke uitstraling die zijn weerga niet kent op de woningmarkt. Neem met ons een kijkje in dit goddelijke pand.

Wonen in een zee aan ruimte

Stel je voor: je eigen kerk, omgebouwd tot een unieke woonruimte. Dit bijzondere pand aan de Hessenweg 47-49 in Hardenberg biedt maar liefst 959 m² aan woonoppervlakte op een perceel van 8.495 m². En dat is nog niet alles. Volgens Funda is er zelfs al één slaapkamer beschikbaar voor de ultieme vrome nachtrust.

Let er wel op dat als je dit pand wilt kopen, je plannen passen in het bestemmingsplan. Dit pand heeft een speciale bestemming volgens het bestemmingsplan ‘Beheersverordening Hardenberg wonen’. De mogelijkheden voor herontwikkeling zijn al beoordeeld en er zijn zelfs twee varianten uitgewerkt voor woningbouw, tot wel 16 woningen in totaal.

Funda kerk Hardenberg

Tand des tijds prima doorstaan

De Funda-kerk met aangrenzend zalencomplex dateert uit 1951, met latere uitbreidingen in 1968 en 1995. De kosterswoning is gebouwd in 1952. Het zijn solide constructies die de tand des tijds prima hebben doorstaan. De binnenkant van de kerk is minstens zo indrukwekkend als de buitenkant. De vloerbedekking varieert van linoleum tot tapijt, afhankelijk van de ruimte. Binnenmuren zijn afgewerkt met stuc- en/of metselwerk.

Verder zijn er ruime vergaderzalen, een keuken en een kelder. Het gebouw bevindt zich in de Overijsselse gemeente Hardenberg. Deze plaats ligt vlak bij de Duitse grens. Dat biedt mogelijkheden om veel goedkoper dan in Nederland te tanken. Ook een dagje over de grens shoppen kan een leuk en lucratief uitje zijn.

Funda: bestaande woonruimte in de kerk

Bij de kerk bevindt zich al woonruimte. Daar woonde vroeger de koster die het beheer van de kerk verzorgde. De kosterswoning beschikt over houten vloeren, laminaat in de slaapkamers, en vinyl in de overige ruimten. De badkamer en het toilet zijn betegeld, en de muren zijn afgewerkt met glasvliesbehang. De kosterswoning heeft een eigen cv-ketel. Kortom, in deze kosterswoning vind je alle comfort voor een prettige levensstijl.

Volgens Funda heeft de kosterswoning een oppervlakte van 159 m² van de in totaal 959 m². Dat betekent dat de kerk verder nog maar liefst 800 m² aan vloeroppervlakte biedt, verdeeld over verschillende ruimtes. Genoeg ruimte om je eigen paradijs te creëren.

Funda kerk Hardenberg Verwarming, sanitair en andere voorzieningen

Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig in de kerk, evenals centrale verwarming in verschillende vertrekken. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Het gebouw is deels voorzien van spouwmuren en dubbelglas. Een energielabel ontbreekt, want kerkgebouwen zijn vrijgesteld van het verplichte energielabel. Wordt de kerk een woonbestemming, dan wordt het energielabel dus wel verplicht. Een mooie gelegenheid om te verduurzamen, en dat is een prima manier om overwaarde te creëren.

Wel is er overigens alleen voor de kosterswoning een energielabel aangevraagd. De staat van onderhoud van het kerkgebouw is overwegend goed, met op enkele onderdelen de score ‘redelijk’. Hou er wel rekening mee dat de cv-installatie binnen vijf jaar vervangen moet worden.

Funda kerk Hardenberg

Unieke kans voor wonen in hogere sferen

Dit is een unieke kans om in een wel heel bijzonder en authentiek pand te wonen. De kerk en de kosterswoning bieden uitzonderlijk veel ruimte en mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een bijzondere woonruimte, een investeringsmogelijkheid, of een nieuwe bestemming voor dit historische pand, de keuze is aan jou, mits het in overeenstemming is met het bestemmingsplan natuurlijk.

De prijs van de woning is op aanvraag, maar we kunnen er natuurlijk wel over speculeren. De gemiddelde vraagprijs van huizen in de omgeving van de kerk is € 3.174 per vierkante meter. Vermenigvuldig je dat met de 959 vierkante meter woonruimte die de kerk biedt, dan kom je op ruim 3 miljoen euro uit. Maar nogmaals, dat is een schatting van onze kant, neem voor de reële verkoopprijs contact op met de makelaar. En geniet eerst nog even van de foto’s hieronder.

Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg
Funda kerk Hardenberg