Funda

Historische kerk uit 1877 omgetoverd tot modern woonhuis

Fundal kerk 1877 modern woonhuis
Foto: Funda

Op Funda vonden we een uniek kans voor wie op zoek is naar écht bijzondere woningen. In het dorpje Hijum in Friesland staat namelijk een kerk uit 1877 te koop. De kerk is volledig gemoderniseerd en omgebouwd tot een  modern woonhuis, maar wel met behoud van de historische buitenkant en veel authentieke details. Laten we een kijkje nemen in dit unieke bouwwerk, waarvan de prijs je zal verbazen.

Kerk aan de buitenkant, moderne woning van binnen

De woning ziet er aan de buitenkant nog steeds uit als een prachtige dorpskerk. Van binnen is het gebouw echter door de huidige eigenaar compleet verbouwd tot een moderne en van alle gemakken voorziende woning.

Het gebouw biedt veel ruimte, zodat het ook zeer geschikt is voor de combinatie van wonen met een kantoor of andere werkplek aan huis. Ook is de buitenruimte oogstrelend. De voortuin is onder architectuur aangelegd en er is ook een achter de kerk gelegen privacy-biedend terras.

Funda parel kerk

Veel ruimte en originele details

De woning staat in het dorp met nog geen 400 inwoners Hijum in Friesland. Ga je door de grote, dubbele kerkdeuren naar binnen, dan kom je eerst in een hal, die toegang geeft tot de voormalige hoofdruimte van de kerk. Daar tref je nu een ruime woonkamer, voorzien van een gietvloer met vloerverwarming.

De ruimte is bijzonder sfeervol door het hoge plafond en de enorme, originele raam partijen. Op de begane grond bevindt zich ook de ruime open keuken, de badkamer en twee slaapkamers. Via een vaste trap kom je op de ruime zolder, waar je zelf nog een of twee extra slaapkamers zou kunnen realiseren.

Funda parel kerk

Wat kost dit historische bouwwerk?

Je vraagt je natuurlijk af wat de vraagprijs is van deze unieke Funda-parel. Het gaat om een bedrag waarvoor je in Amsterdam net een éénkamerappartement koopt: € 495.000 kosten koper. Voor dat geld heb je 277 vierkante meter woonruimte op een perceel van 630 vierkante meter.

De woning heeft energielabel B en dat is boven verwachting voor een historisch gebouw. De warmtepomp en 20 zonnepanelen dragen bij aan de energiezuinigheid.

Nog meer mooie Funda parels

Zie jij je al in deze prachtige, historische voormalige kerk wonen? Kijk voor meer informatie, of om contact op te nemen met de makelaar op de officiële Funda site. Wil je nog meer unieke woningen bekijken?  Check dan  deze enorme en energiezuinige villa in Almere. Ook de doughnut-shaped villa is het kijken meer dan waard.

Funda parel kerk

Funda parel kerk

Funda parel kerk Funda parel kerk Funda parel kerk Funda parel kerk