Funda sigarenfabriek villa
Foto's: Funda
Funda

Funda: voormalige industriële sigarenfabriek nu instapklare villa

We komen regelmatig karakteristieke optrekjes tegen op huizensite Funda. In dit geval gaan we richting Noord-Brabant, waar een villa met een rokerig verleden staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Deze voormalige sigarenfabriek en schoolgebouw is industrieel erfgoed, en is perfect voor huizenbezitters die van rust en ruimte houden. We trappen het gas in naar Waalre, het dorp waar deze villa is te bezichtigen.

Voormalige sigarenfabriek

De rijke geschiedenis van dit gebouw gaat terug tot 1934, toen sigarenfabriek Romulus er was gevestigd. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak bood het pand onderdak aan verschillende scholen, er was toen ook een textielfabriek in het gebouw gevestigd. Met een woonoppervlakte van 440m² op een perceel van 703m² is er ruimte genoeg om te kunnen genieten van de ruimtelijke beleving.

Het gebouw werd in 2017 getransformeerd tot een riante woon/werkvilla waarbij de authenticiteit van het gebouw is behouden. De originele elementen zijn behouden, waardoor deze villa een industriële en robuuste look heeft. De woonkamer heeft een hoog plafond (5.60 m) en de woonkamer heeft een oppervlakte van maar liefst 76 m². Ook de rest van het pand heeft een zeer ruime indeling.

713 2160

Villa met sfeervolle authenticiteit op Funda

De woning heeft drie woonlagen, die diverse verbindingsruimtes hebben. In het midden van het woongedeelte hangt een open haard dat 360 graden gedraaid kan worden. De woonkeuken is ook ruim opgezet (13 meter breed), en voorzien van moderne elementen, deze kan door een draaibare wand bij de living worden betrokken. De woning beschikt over maar liefst 11 kamers (6 slaapkamers). Het originele fabrieks sanitair is intact gelaten, inclusief drie toiletten.

De villa heeft energielabel A. Het dak is voorzien van 30 zonnepanelen, en ook de muren zijn geïsoleerd. Het hele huis is voorzien van dubbelglas. Bij lekker weer kun je vertoeven op het zonneterras, en ook de rest van de ruime tuin leent zich prima voor buitenrecreatie. Dit optrekje ligt op loopafstand van winkels en zes hectare bos, dus er is genoeg te doen in de omgeving. Voor meer informatie check je de website van Funda.

601 2160

604 2160

602 2160

704 2160

641 2160

707 2160