funda-huizen-onder-drie-ton
Foto's: Funda
Funda

7 mooie koophuizen op Funda die minder dan drie ton kosten

Er staan talloze mooie parels te koop op huizenwebsite Funda, maar sommige optrekjes kunnen nogal aan de prijs zijn. Het is vooral de locatie die de prijs drukt of opvoert. Voor het bedrag dat je voor een grachtenpand in Amsterdam betaalt kun je een riante villa kopen in een andere gemeente. Wij hebben 7 optrekjes op Funda gevonden die je voor nog geen drie ton kunt kopen.

Een koophuis op Funda voor minder dan drie ton

Een huis in Amsterdam is bijna niet te betalen. Een huis in Doetinchem is daarentegen best betaalbaar. In sommige gemeenten kun je dus best een betaalbare woning vinden, maar dan vaak is de locatie voor veel mensen minder praktisch. Daarnaast hebben goedkope koophuizen vaak een paar werkhandschoenen en wat liefde nodig, zoals we eerder konden zien bij vier huizen op Funda die een vraagprijs van 2 ton of minder hebben.

De 7 onderstaande huizen op Funda zijn te koop voor minder dan 3 ton, een koopje als je ze vergelijkt met koophuizen in bijvoorbeeld de Randstad. Ze zijn niet te vergelijken met de 7 starterswoningen die onder de 4 ton te koop zijn, maar ze kunnen een paleisje worden voor mensen die niet meer geld willen (of kunnen) uitgeven aan een koopwoning. Ze zijn het in ieder geval de moeite waard om eens te bezichtigen.

huizen onder 3 ton funda

1. Moderne tussenwoning – €295.000

Deze moderne tussenwoning staat in Krimpen aan den IJssel, en heeft alles wat een mens nodig heeft. Een degelijke badkamer, drie slaapkamers, een balkon, en een achtertuin op het zuiden. Met een woonoppervlakte van 76 m² is het een kleine, maar knusse woning voor een zacht prijsje.

moderne tussenwoning funda

2. Wonen aan het water – €282.500

Voor dit bedrag zijn er niet veel huizen waar je vanuit je tuin zo een bootje in kunt stappen. Deze tussenwoning heeft drie slaapkamers en een halfopen keuken. Met 88 m² aan woonoppervlakte en vrij uitzicht op het park en het water is dit huis een koopje. Deze woning is te vinden in Huissen, een dorp nabij Arnhem.

wonen aan het water funda

3. Vrijstaande woning met vloerisolatie – €300.000

Als je altijd al in Veendam hebt willen wonen, dan is deze vrijstaande woning een optrekje dat je niet mag missen. Deze vrijstaande woning heeft een woonoppervlakte van 116 m² op een perceel van 332 m². Dit stulpje is van alle kanten geïsoleerd, inclusief de vloer, dus je zal geen koude voeten overhouden aan deze koop.

vrijstaande woning funda

4. Tweekapper met karakter – €295.000

Deze tweekapper wordt op Funda omschreven als een huis met karakter, en heeft een eigen oprit. De statige witte uitstraling geeft een chique karakter, en dat voor die prijs. Met een woonoppervlakte van 95 m² op een perceel van 281 m² heb je een heerlijk plekje. Dit huis heeft 2 slaapkamers.

tweekapper funda

5. Riante woonboerderij met garage – €295.000

In het pittoreske Achlum staat een riante woonboerderij voor een zacht prijsje. Er zit een garage aan vast dat ook als werkplaats kan worden gebruikt. Deze vrijstaande woning heeft een woonoppervlakte van 154 m² en staat op een perceel van maar liefst 770 m². Met 4 slaapkamers kun je bezoek zonder problemen laten overnachten.

woonboerderij funda

6. Wonen aan de Westerschelde – €229.000

In de omgeving van de Westerschelde ligt een woning waar je in alle rust kunt wonen. Dit optrekje is volgens de advertentie op Funda pas verbouwd en heeft een fors kookeiland en een moderne keuken gekregen. Met 80 m² wonen op een perceel van 209 m² is het een aantrekkelijk stulpje, vlakbij een water waar je prima kunt vissen.

westerschelde funda

7. Gezellig hoekhuisje vol karakter – €275.000

Dit gezellige huisje met een karakteristieke gevel is te vinden in Meppel, en heeft een woonoppervlakte van 69 m², gezellig klein, met 2 slaapkamers. Bij de koop zit een eigen parkeerplek voor de garage inbegrepen. Dit knusse optrekje staat op loopafstand van het centrum, dus je krijgt voor dit zachte prijsje alles wat je nodig hebt.

hoekhuisje funda