Funda

Dit huis op Funda staat al 18 jaar te koop, maar waarom?

funda-huis-18-jaar-te-koop
(Foto: Funda)

Dit huis op Funda staat maar liefst al 18 jaar te koop. Ondanks de krappe woningmarkt lukt het de eigenaar niet om de woning in het Brabantse Heeswijk-Dinther te verkopen.

Dat prikkelt natuurlijk de nieuwsgierigheid: spookt het er misschien of ligt het naast een chemische fabriek? Op het oog ziet de woning er netjes uit, maar er moet toch wel iets mis zijn? Laten we de feiten eens nader bekijken.

Het verhaal achter een langdurig te koop staande woning op Funda

Dit huis aan de Den Dolver 12 in Heeswijk-Dinther stamt uit 1900 en is in 1999 grondig gerenoveerd. Met een indrukwekkende oppervlakte van 254 m² woonruimte en een perceel van 288 m² lijkt het op papier een interessante optie voor potentiële kopers.

Bovendien heeft het pand 4 slaapkamers en is het netjes onderhouden met onder andere vernieuwde installaties, wandafwerking en keuken. Dus waarom blijft het al zo lang onverkocht?

Een van de mogelijke redenen zou de combinatie van een winkel- en praktijkruimte in hetzelfde pand als de woonruimte. Hoewel dit een zegen kan zijn voor iemand die een bedrijf aan huis wil runnen, kan het een beperkende factor zijn voor reguliere huizenkopers. De werkelijkheid blijkt echter anders.

funda-huis-18-jaar-te-koop

Hoe zit het nu echt met het langdurig te koop staande pand?

Maar waarom staat het huis nu al zo lang te koop? De waarheid blijkt na enig online speurwerk te vinden in een interview met de huidige bewoner. Het interview van Omroep Brabant stamt uit 2021, toen het huis dus al 16 jaar te koop stond.

De bewoner vertelt: “ik ging uiteindelijk met een compagnon samenwerken. Maar de ruimte hier was net te klein om samen te kunnen werken. Dus heb ik het te koop gezet en ging op zoek naar een pand waarin het wel past. Dat lukte niet en na een paar jaar zijn mijn compagnon en ik uit elkaar gegaan. Toen was de verkoop niet meer nodig.”

Maar als de bewoner met de makelaar wil stoppen, moet hij kosten betalen. Dat bestrijdt de bewoner: “Maar iets dat voor mij niet meer nodig is, ga ik toch niet betalen?”. En zo bleef het huis in de verkoop. De makelaar reageerde tegen Omroep Brabant gelaten: “Het is een pand wat iemand net moet passen. Daar moet je dan net de goede koper voor treffen”.

funda-huis-18-jaar-te-koop
(Foto: Funda)

Unieke indeling met winkel- of praktijkruimte

De indeling van het huis is uniek, met een woonkamer voorzien van een schouwpartij en openslaande tuindeuren naar de veranda. De woning heeft een royale L-vormige woonkamer met een schouw en een houtkachel, wat zorgt voor een gezellige sfeer.

De lambrisering en het fraai stucplafond met sierlijsten dragen bij aan de authentieke uitstraling. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de bijkeuken en het winkelgedeelte.

Showroom als extra troef

Deze woning heeft een extra troef: een winkel- en praktijkruimte met een showroom van ongeveer 80 m². Deze ruimte is voorzien van een marmoleum vloer en lambrisering, waardoor het een representatieve uitstraling heeft. Achter de winkel- en praktijkruimte is een aparte berging met een lichtkoepel aanwezig. Vanuit deze ruimte kun je naar de woonkamer en via een trap naar de showroom.

De showroom is voorzien van vloerbedekking en een houten vloer, evenals diverse dakramen. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten, want deze ruimte kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals een praktijk aan huis. De vraagprijs voor dit eigenzinnige pand bedraagt € 535.000 k.k.

funda-huis-18-jaar-te-koop
(Foto: Funda)
funda-huis-18-jaar-te-koop
(Foto: Funda)
funda-huis-18-jaar-te-koop
(Foto: Funda)