Living

Voor 6 ton koop je op Funda deze prachtige historische woning

Funda historische woning Wormer

Zou jij graag in een huis willen wonen met een bijzonder authentiek karakter? Dan hebben we een buitenkansje voor je op Funda gevonden. In het plaatsje Wormer  staat een prachtige, historische woning te koop uit 1910! En dat voor een prijs waarvoor je in Amsterdam-Zuid nog geen garage kunt kopen.

Onze nieuwste Funda parel staat in Wormer

Het aanbod op Funda is reusachtig en we diepen graag de verborgen parels voor je op. Zoals deze 112 jaar oude vrijstaande woning aan de Zandweg in Wormer in Noord-Holland. Het huis staat in een rustige buurt, maar je zit ook met de auto binnen 5 minuten op de A7 of de A8, naar Zaandam, Amsterdam, Purmerend of Hoorn.

De vraagprijs voor deze sfeervolle, vrijstaande woning is een mooi rond bedrag: 600.000 euro. Daar komen nog wel de kosten koper bij. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk wel wat moet investeren in energiezuinigheid. De woning heeft nu namelijk energielabel D.

Historische en authentieke woning uit 1910

De woning onderscheidt zich door de prachtige, historische uitstraling. Het bouwjaar is 1910. In veel onderdelen van de woning, zoals de hoge ramen en brede deuren zie je het authentieke karakter terug. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant herken je de sfeer van 1910, maar het huis is wel van alle moderne gemakken voorzien.

Historische woning Wormer

Ruime vrijstaande historische woning

Wat krijg je allemaal voor je geld, als je deze woning koopt? Naast de woning van in totaal 153 vierkante meter woonoppervlak, ook nog eens een grote tuin met een houten berging. En onder de woning bevindt zich een kelder. De grond waar de woning op staat is 403 vierkante meter in omvang.

Hoe is de woning ingedeeld?

De indeling van de woning is als volgt: op de eerste verdieping een hal, ruime woonkamer met schouw en openslaande deuren. De woonkamer heeft een erker, waar je een heerlijk zitplekje van kunt maken. Aan de achterkant van de woning, aansluitend aan de woonkamer ligt de ruime, L-vormige leefkeuken.

He eerste verdieping  is ingedeeld in drie slaapkamers en een badkamer met ligbad en douchecabine.  De tweede verdieping is nu een kantoorruimte, maar daar kun je één of zelfs twee slaapkamers van maken.

Historische woning Wormer

Ook plenty ruimte rondom het huis

Zoals gezegd is de woning vrijstaand, dus de tuin loopt helemaal rondom de woning. Je hebt niet alleen voldoende ruimte voor een tuin met terras, maar ook om je auto te parkeren. Wil je meer weten over deze ideale woning voor liefhebbers van een huis met karakter, kijk dan op de Funda site. Kijk ook zeker even naar de foto’s die we hieronder voor je hebben verzameld.

Zoek je juist heel iets anders, bijvoorbeeld een moderne loft? Dan vind je vast deze loft in Amsterdam de mooite van het bekijken waard. De prachtige vrijstaande villa met pension is helaas al verkocht, maar deze droomvilla met mancave is nog beschikbaar.

Historische woning Wormer Historische woning Wormer Historische woning Wormer Historische woning Wormer Historische woning Wormer Historische woning Wormer Historische woning Wormer