funda-historische-villa-sauna
Foto's: Funda
Funda

Deze historische villa met sauna geeft een betoverende tijdreiservaring

In het kunstenaarsdorp Pingjum, gelegen naast de Afsluitdijk, staat een villa die je meeneemt op een reis door de tijd. Deze unieke woning heeft een zeer nostalgische sfeer. Hoewel de binnenkant misschien toe is aan een verbouwing, blijft de villa een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben. Met zijn authentieke waterput biedt deze woning een buitengewone ervaring. Laten we eens een kijkje nemen!

Tijdloze architectuur

De villa, met zijn gevel van historische materialen, brengt het verleden tot leven. Zodra je binnenstapt, maak je een reis naar een andere tijd. Hoewel een interne renovatie wenselijk is, behoudt de villa zijn charmante karakter met veel authentieke details. Een opvallend kenmerk van de villa is de toepassing van leemstuc op de binnenmuren. Naast het creëren van een warme en gezellige sfeer, heeft leem een vochtregulerende werking, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving!

De villa wordt omgeven door een ietwat wilde tuin met fruitbomen en verschillende zon- en schaduwrijke plekken. Hier kun je genieten van de rust van het landelijke leven. Bovendien biedt de woning voldoende ruimte voor opslag en voertuigen, dankzij de schuur in de tuin. Ook is er een dubbele garage voor je auto en wat extra spulletjes!

ruime woonkamer villa funda

Indeling van de villa

Op de begane grond heeft de villa een ruime leefruimte. De woonkamer en eetkamer, met een sfeerhaard en schoorsteenmantel, vormen het hart van de woning. Openslaande deuren verbinden de binnenruimte met de tuin, waardoor je altijd het gevoel hebt dat je dicht bij de natuur bent. 

Op de eerste verdieping vind je een ruime slaapkamer met aangrenzende badkamer, samen met drie kleinere slaapkamers. De badkamer is uitgerust met een sauna, douche en een apart toilet. Bovendien biedt een Frans balkon een mooi uitzicht op de voortuin. In totaal zijn er maar liefst 6 slaapkamers en 3 badkamers te vinden in deze grote villa!

woonkamer authentieke villa

Wonen in Pingjum

De villa wordt omringd door het landschap van Pingjum. Het dorp, bekend als een broeinest voor kunstenaars, biedt een inspirerende omgeving voor creatieve geesten. Met de nabijheid van de Afsluitdijk kan je ook gemakkelijk naar de andere kant van het land rijden! Deze villa op Funda kost je een kleine acht ton.

bovenverdieping villa funda open keuken Pingjum ruime tuin villa funda dubbele schuur villa funda achtertuin villa Pingjum wilde tuin funda kunstenaarsdorp Pingjum funda vooraanzicht huis funda authentieke hal funda