Living

Het kan nog: een herenhuis voor nog geen €200.000,-

Funda herenhuis onder 2 ton
(Foto: Funda)

Bij een herenhuis denk je misschien al snel aan een peperdure woning in het centrum van een grote stad. Maar ook in kleinere plaatsen staan herenhuizen. Daar kun je chique wonen, maar dan voor een aanzienlijk lagere prijs. De prijs van de woning die we op Funda vonden in Simpelveld zal je verbazen. Neem met ons een kijkje in het goedkoopste herenhuis van Nederland: voor een bedrag ruim onder de 2 ton kun jij hier comfortabel leven.

Wat verstaan we precies onder een herenhuis?

In Nederland verstaan we onder herenhuizen statige, vaak grote woningen met meerdere verdiepingen, die meestal in de stadscentra te vinden zijn. Deze huizen hebben vaak indrukwekkende gevels, hoge plafonds en bieden veel leefruimte. De grachtengordel in Amsterdam is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een plek met veel herenhuizen.

Maar wat als je een herenhuis wilt kopen en een beperkt budget hebt? Is het mogelijk om in Nederland een herenhuis te vinden voor minder dan €200.000? Het antwoord is ja, en we gaan een voorbeeld bekijken van zo’n herenhuis dat momenteel te koop is. Dit herenhuis aan de Dorpstraat 6 te Simpelveld, biedt een unieke kans voor iemand die op zoek is naar een karakteristiek pand zonder de bank te breken. Met een prijs van €174.000 k.k., biedt dit herenhuis veel charme en wooncomfort zonder de gebruikelijke hoge kosten.

Funda herenhuis onder 2 ton straat

Indeling van het herenhuis

Deze woning biedt 131 vierkante meter woonruimte, wat ruim voldoende is voor comfortabel wonen voor één, twee of meerdere personen. Het perceel heeft een oppervlakte 85 vierkante meter. Compact, maar dat heeft weer als voordeel dat het niet veel onderhoud nodig heeft. Het huis beschikt over 3 slaapkamers, wat ideaal is voor een klein gezin, of als je alleen of met zijn tweeën bent en extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld een logeerkamer, hobbykamer of thuiskantoor.

Het pand is verdeeld over meerdere verdiepingen. Laten we eens kijken naar de indeling. Onder de woning ligt een ruime kelder. Je komt de woning binnen via de entree en ruime hal, die toegang geven tot de woonkamer met parketvloer. De keuken is voorzien van moderne apparatuur en er is nog een bijkeuken en een geheel betegelde toiletruimte. Op de eerste verdieping heb je 2 slaapkamers en een badkamer, en op de tweede verdieping vind je een extra slaapkamer en een opbergruimte.

Funda herenhuis onder 2 ton

Wonen in Simpelveld

Simpelveld is een plaats met een rijke geschiedenis in de provincie Limburg. Met zijn landelijke uitstraling, kronkelende straatjes en historische architectuur heeft Simpelveld veel te bieden aan zowel de bewoners als de bezoekers. Een van de opvallende kenmerken van Simpelveld is het rijke historische erfgoed. Het bestaat al sinds de middeleeuwen en heeft nog steeds veel gebouwen en monumenten die getuigen van de geschiedenis.

Simpelveld beschikt ook over een prachtige natuurlijke omgeving. Het omliggende landschap bestaat uit glooiende heuvels, weelderige weilanden en schilderachtige bossen. Kortom, dit herenhuis in Simpelveld is een mooie vondst voor iedereen die droomt van wonen in een karakteristiek pand, zonder een reusachtig bedrag neer te tellen. Ondanks de hoge prijzen is het dus nog steeds nog mogelijk om een herenhuis te vinden voor minder dan €200.000 in Nederland.

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton

Funda herenhuis onder 2 ton