Funda

Funda viert Halloween met spookachtig vrijstaand huis onder 5 ton

funda-halloween-spookhuis
(Foto: Funda)

Ook bij Funda zit de spanning rond Halloween er goed in. Op de huizenwebsite staat sinds vandaag namelijk een spookachtig huis te koop. Lang hoefde we niet te zoeken, want deze haunted mansion stak er ver bovenuit.

Leuke bijkomstigheid is dat dit huis in Sas van Gent, in het zuiden van Zeeland, pas net te koop staat voor slechts € 449.000. Zouden de eigenaren hier zelf niet meer durven te slapen? Bekijk de foto’s en oordeel zelf maar!

Spookhuis op Funda

Tegen de Belgische grens vind je deze woning aan de Spiegellaan in het buitengebied van Sas van Gent. Loop je 120 meter richting het oosten, dan bevind je je zelfs al op Belgisch grondgebied. De griezelige sfeer begint al bij de straat zelf wat een onverharde weg is zonder enige straatverlichting.

Het huis is omgeven door bos, waaronder een 10 jaar oude rode beuk welke zelfs als Gemeentelijk Waardevol is gekenmerkt. Tussen deze bomen vind je het statige gebouw op nummer 6. Drie keer het cijfer 6 is… juist ja, het duivelsgetal. Deze woning is gebouwd in 1903 door J.A. Jacobs, destijds architect en directeur van de Nieuwe Glasfabriek in Sas van Gent.

Gelegen op een ruim perceel van maar liefst 1860 m² kan er van alles gebeuren, zodra de schemer zijn intrede doet. Katalysator van je angst zal de staat van het huis zijn, waar het zal piepen en kraken gezien het flink vervallen is.

funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis

Binnenkijken in het spookhuis

De woning is nog voorzien van een aantal zeer authentieke elementen, waaronder prachtige houtsnijwerken, glas-in-loodramen en een majestueuze trap. Prachtig, maar het vereist wel de nodige onderhoudswerkzaamheden om het weer naar wens én woonbaar te maken.

Mocht je dit Halloween huis willen kopen gaat dat je een slordige € 449.000 kosten en moet je rekening houden met de begrote renovatiekosten van € 200.000. De opknapbeurt is dringend nodig en met de juiste investering kan dit pand weer in zijn oude glorie hersteld worden.

Voordat je het hersteld moet je wel nog één avondje al je vrienden uitnodigen om het beste themafeestje ooit te organiseren. Geloof ons maar dat je iedereen binnen een paar minuten de stuipen op het lijf kunt jagen. Laten we samen nog even een kijkje nemen in dit spookhuis. Alle foto’s zijn verkregen via Funda.

funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis
funda-halloween-spookhuis