Funda

Dit zijn de 5 grootste huizen die nu op Funda te koop staan

funda-grootste-huizen-te-koop
(Foto's: Funda.nl) Kasteel Schaloen, Oud-Valkenburg

De één heeft liever een tiny house, de ander een kasteel. Hoor je tot de laatste categorie? Ga er dan maar eens goed voor zitten. Ruimte is schaars in ons dichtbevolkte land, maar toch zijn we er in geslaagd om op huizensite Funda 5 waanzinnig grote woningen te vinden. Van reuzenvilla tot kasteel met slotgracht: dit zijn de 5 grootste huizen in Nederland die op dit moment op Funda te koop staan.

5. Reuzenvilla Uden – 1.491 vierkante meter

In het hart van Noord-Brabant schittert een van de meest prestigieuze villa’s van de provincie. Deze moderne woning straalt een internationale grandeur uit die normaal gesproken alleen aan de Côte d’Azur of in Miami te vinden is. Gebouwd in 2008 en tussen 2016 en 2018 grondig gerenoveerd, bevindt deze villa zich op het hoogst denkbare woonniveau.

Binnenin tref je een overvloed aan luxe, waaronder een binnenzwembad. Maar ook de tuin is het simpelweg fantastisch, voorzien van diverse terrassen, volop privacy en een ‘James Bond style’ zwembad dat met een druk op de knop tevoorschijn komt vanonder een van de terrassen. Kortom, deze villa is een ongekend staaltje van ruimte, luxe en comfort. De vraagprijs? € 7.500.000 k.k.

Funda 5 grootste huizen

4. Havezate Havelte – 1.503 vierkante meter

Wat is een havezate? Je kunt het met een kasteel vergelijken: een grote en statige woning, vaak in combinatie met omliggende bezittingen. Kortom een woning die vroeger alleen voor de adel bereikbaar was. In Havelte (Drenthe) staat nu een havezate te koop. Van adel hoef je niet meer te zijn, maar het is ook weer bepaald niet voor iedereen weggelegd, door de vraagprijs die richting de 4 miljoen euro gaat.

Daarvoor krijg je wel veel ruimte: niet alleen een gigantisch woonoppervlak van 1.503 vierkante meter verspreid over 3 woonlagen, maar ook een perceel van maar liefst 53.868 vierkante meter. Paardenliefhebbers opgelet: tot het complex behoort ook een stalgebouw en een prachtig weiland. Dit alles voor de vraagprijs van € 3.890.000 k.k.

Funda 5 grootste huizen

3. Landgoed Den Dolder – 1.563 vierkante meter

Voornaam en elegant, dat is landgoed Prins Hendriksoord. Het landhuis met kantoorvleugel straalt chique beschaving uit, alleen de dienstwoning al is een plaatje en de landschapstuin is een waar paradijs.

Het landgoed biedt ook hippische faciliteiten, dus paardenliefhebbers kunnen zich uitleven. De rustieke charme van het verleden ontmoet het comfort van het heden op Prins Hendriksoord. Het landhuis is minutieus gerenoveerd en gemoderniseerd, met extra toevoegingen zoals een luxe kantoorvleugel en een royale parkeerplaats. € 4.950.000 k.k.

Funda 5 grootste huizen

2. Hightech paleis – 1.893 vierkante meter

Midden in de prachtige glooiende bossen van het buitengebied van Bosch en Duin rijst dit indrukwekkende landhuis op als een eigentijds hightech kasteel. Het is geïnspireerd door de omgeving en versmelt naadloos met de natuur, rustend op een eigen stuk grond van maar liefst 3,2 hectare.

De prachtige architectuur strekt zich uit over zeven niveaus en bestaat uit de meest exclusieve materialen. Dit prachtige huis is niet alleen verbluffend, maar ook uiterst duurzaam, bekroond met een energielabel A++. Kortom, dit landhuis biedt luxe en lifestyle waar de meesten van ons alleen van kunnen dromen, inclusief domotica, beveiliging, klimaatregeling en akoestische plafonds. Vraagprijs: € 18.000.000 k.k.

Funda 5 grootste huizen

1. Kasteel Schaloen – 1.935 vierkante meter

Je zal maar eigenaar bent zijn Kasteel Schaloen, gelegen in Oud Valkenburg. Dit majestueuze kasteel met 49 slaapkamers, bereikbaar via een prachtige oprijlaan onder een bladerdak van lindebomen, biedt een unieke ervaring. Met een totale perceeloppervlakte van ongeveer 22.225 m² bevindt dit kasteel zich te midden van een beschermd natuurgebied van maar liefst 400 hectare.

De siertuin rondom het kasteel is een lust voor het oog, en de bruggen en kademuren zijn zorgvuldig herbouwd en gerestaureerd. Naast het kasteel bevinden zich historische bijgebouwen, zoals het Poortgebouw, het Tiendgebouw, het Economiegebouw en het Zwanenhuisje, die nu een nieuw leven hebben gekregen. Vraagprijs € 6.645.000 k.k.

Funda 5 grootste huizen