Funda

Het goedkoopste én het duurste huis op Funda in Blaricum

unda goedkoopste duurste huis blaricum
(Foto: Funda)

Als je denkt aan wonen in Blaricum, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan dikke villa’s en andere miljonairswoningen. Die zijn er zeker in overvloed, maar hoe zit het met betaalbare woningen in dit dorp in het Gooi? We gingen voor je op onderzoek uit: wat kost de duurste en wat is de goedkoopste woning in Blaricum die nu op Funda te koop staat?

Blaricum, geliefd bij BN’ers

Blaricum ligt in ’t Gooi en was al in het begin van de vorige eeuw geliefd bij rijke Amsterdammers die de drukke stad wilden ontvluchten. Blaricum is één van de rijkste dorpen van Nederland. Tegenwoordig wonen er veel Bekende Nederlanders, zoals Paul de Leeuw.

Hoe staat het er voor met het woningaanbod in Blaricum op dit moment? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat van de 58 huizen die nu te koop staan op Funda in het villadorp er maar liefst 30 meer dan een miljoen kosten. We lichten het goedkoopste en het duurste huis in Blaricum hieronder voor je toe.

funda goedkoopste duurste huis blaricum

Het goedkoopste huis in Blaricum op dit moment op Funda

We vallen met de deur in huis: het goedkoopste huis van Blaricum dat nu op Funda te koop staat kost je € 495.000 k.k. En dat is een stuk goedkoper dan een appartement met 1 slaapkamer in Amsterdam.

De hoogte van de prijs is natuurlijk wel een momentopname: er stonden zeer recent goedkopere huizen in Blaricum te koop op Funda, maar die zijn net onder voorbehoud verkocht. De prijzen? Respectievelijk € 249.000 k.k en € 275.000 kosten koper. Het huis van € 495.000 k.k staat in de wijk Bijvanck. Het gaat om een gezinswoning met garage, berging en tuin op het zuiden aan de Koggewagen 23. De woning stamt uit bouwjaar 1975 en heeft energielabel C. funda goedkoopste duurste huis blaricum goedkoopste

De indeling van het goedkoopste huis van Blaricum

De Funda-woning ligt in een rustige wijk – we kunnen ons overigens niet voorstellen dat er onrustige wijken zijn in Blaricum – nabij voorzieningen zoals een winkelcentrum en scholen. Ook zijn zowel openbaar vervoer mogelijkheden als uitvalswegen – naar de A27 – dichtbij.

De woning biedt 126 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over de begane grond, de eerste en de tweede verdieping. Op de begane grond tref je de hal en de woon-eetkamer met halfopen keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer en op de tweede verdieping is er een ruime kamer en de cv installatie.

funda goedkoopste duurste huis blaricum

Het duurste huis van Blaricum

De duurste woning van Blaricum kost volgens Funda bijna 10 keer zoveel als de goedkoopste: namelijk € 4.750.000 k.k. Daarvoor krijg je niet alleen een zee aan woonruimte (715 vierkante meter) maar ook een zeer ruim perceel van maar liefst 2.600 vierkante meter. Ook hoort bij deze woningen een multifunctioneel bijgebouw.

Het is niet alleen luxe, maar ook authentiek wonen in deze woonboerderij met als bouwjaar 1900. Bijzonder is ook dat de woning energielabel A heeft. Dat is meestal lastig te bereiken in oudere woningen en dat betekent dat er fors is geïnvesteerd in duurzaamheid, door middel van zonnepanelen, een combiketel uit 2021, dakisolatie, dubbel glas en vloerisolatie.

funda goedkoopste duurste huis blaricum

Unieke en luxe uitstraling

Wat de woning uniek maakt is dat het midden in het dorp ligt, maar dat je door het enorme kavel toch veel ruimte om je heen hebt. Ook is het een van de weinige woonboerderijen die haast perfect de authentieke boerderij uitstraling heeft weten te behouden.

Voeg daarbij de luxe van een eigen zwembad met whirlpool, de ruime dubbele garage, de keuken met alle mogelijke luxe inbouwapparatuur, de wellness ruimte en nog veel meer: we mogen gerust spreken van een unieke woning in het absolute topsegment van Nederland.

funda goedkoopste duurste huis blaricum