Funda

Friese haven inclusief verhuurvloot van 29 boten te koop op Funda

friese-haven-verhuurvloot-funda
(Foto's: Funda)

Op Funda zijn regelmatig pareltjes te vinden die voor de nodige verbazing zorgen. Soms zijn het simpele eengezinswoningen die van binnen het uiterlijk van een paleis hebben, in andere gevallen staat er een vervallen huis op een onbewoond eiland te koop. In dit bijzondere geval staat er in Dijken (Friesland) een huis/bedrijf te koop, inclusief 29 boten! Voor de ondernemende watersportliefhebber is deze advertentie een droomkans, dus namen we even een kijkje.

Verblijfsrecreatie in Friesland

In het hart van de Friese meren staat op 1.16.07 hectare grond een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de verhuur van accommodaties in combinatie met de verhuur van boten. Volgens de adverteerders heeft het bedrijf, dat de naam ‘De Hoek Watersport’ draagt, een brede terugkerende klantenkring. Mensen kunnen er een recreatie appartement huren en ondertussen gebruik maken van boten die aan de aanliggende haven zijn aangemeerd.

Deze verhuurvloot bestaat uit 14 motorboten, 5 Maril sloepen, 8 polyvalken, 2 visboten en ook nog eens 5 sups. Voor ieder wat wils dus. De koper van deze haven kan wonen in de bedrijfswoning, deze wordt nu nog als recreatiewoning verhuurd. Verder bestaat het complex uit 10 recreatiewoningen en een haven met 36 ligplaatsen. Dit recreatiebedrijf heeft alles te bieden wat vakantiegangers zoeken, zo staat te lezen op Funda. Je zal er echter wel diep voor in de buidel moeten tasten.

friese-haven-verhuurvloot-funda

Friese haven met boten op Funda

Deze Friese haven met een verhuurvloot kost € 2.950.000 k.k. Je zal dus flink wat spaargeld moeten hebben om deze Friese haven op de kop te kunnen tikken. In de advertentie staat dat een koper minimaal een eigen investering van 40% in moet leggen, dus je moet al flink vermogend zijn om in ieder geval aanspraak te kunnen maken op deze haven. Je krijgt er wel een prachtig bedrijf voor terug dat op een oer-Hollandse toplocatie staat.

Voor het bovenstaande bedrag krijg je het volledige eigendom over dit unieke perceel en alles wat erbij hoort. Dit pareltje in dit landelijke gebied is in 1939 gebouwd, en heeft in de afgelopen decennia meerdere opknapbeurten ondergaan. Foto’s zeggen meer dan woorden, dus hebben we de mooiste afbeeldingen hieronder geplaatst.

friese-haven-verhuurvloot-funda

friese-haven-verhuurvloot-funda

friese-haven-verhuurvloot-funda

friese-haven-verhuurvloot-funda

friese-haven-verhuurvloot-funda

friese-haven-verhuurvloot-funda