Funda

Je eigen eiland in de Randstad voor een slordige 5 miljoen euro

funda-eiland-woning-randstad
(Foto's: Funda)

Droom je ervan om je eigen eiland te bezitten? Een plek waar je kunt genieten van totale privacy, rust, en een overvloed aan natuurlijke schoonheid? Landgoed Kogjespolder biedt je via huizensite Funda een unieke kans je dromen waar te maken. Maar zoals je waarschijnlijk al zult vermoeden hang daar wel een stevig prijskaartje aan. Neem met ons een kijkje in dit unieke stukje Nederland.

Wonen midden op een eiland in de polder

Nederland is druk en dichtbevolkt, ruimte is schaars. Blijkbaar dromen we massaal van ontsnappen aan de drukte, want woningen die veel ruimte, rust en privacy bieden, worden vaak het best bekeken op Funda. De woning die we vandaag uitlichten is daar een perfect voorbeeld van. Het gaat om een voormalige boerderij op Landgoed Kogjespolder, midden op een eiland waar verder geen andere woningen op staan.

Landgoed Kogjespolder heeft echter wel een centrale ligging en je rijdt zo naar steden als Den Haag, Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Leiden. Allemaal binnen een ruim half uur te doen. Hiermee biedt het de vrijwel unieke combinatie van de rust van een afgelegen eiland met de nabijheid van de hectische Randstad.

Funda eiland woning Randstad 1

Dikke winst voor de huidige eigenaar?

Zakentijdschrift Quote weet overigens te melden wie de verkopende partij is van deze woning: het gaat om Maarten Fontein, van 2005 tot 2008 algemeen directeur van AFC Ajax. Hij kocht het eiland in 2008 voor een prijs van minder dan 1 miljoen euro. Gezien de huidige vraagprijs van 5 miljoen euro kan hij dus een klapper van dik 4 miljoen euro maken.

Natuurbestemming en onderhoud

Op de percelen van meer dan 5 hectare land (52.290 m²) staat dus één woning. De rest van het eiland heeft de bestemming ‘natuur,’ waarvan het onderhoud wordt gedeeld met Staatsbosbeheer, dat hiervoor subsidie verleent. Dit betekent dat je kunt genieten van een weelderige omgeving zonder je al te veel zorgen te maken over het beheer ervan.

Op dit paradijselijke eiland kun je je dagen vullen met een breed scala aan activiteiten. Wandelen door de ongerepte natuur, tuinieren, een potje golf op de 6-hole pitching golfcourse, vissen, zwemmen, zeilen, waterskiën of simpelweg ontspannen in de rustgevende omgeving. Landgoed Kogjespolder biedt een levensstijl vol mogelijkheden.

Funda eiland woning Randstad

De woning en voorzieningen

De voormalige boerderij op het eiland is in 2011 volledig gerenoveerd tot een sfeervolle vrijstaande woning met vijf slaapkamers, drie badkamers en twee woonkamers met keukens. De voormalige stal kan worden gebruikt als zitkamer, atelier of logeerruimte. Daarnaast staat er een groot houten bijgebouw (144 m²) op het terrein.

Alle moderne voorzieningen zijn aanwezig, waaronder 34 zonnepanelen, water, elektriciteit, internet, beveiliging, een septic tank en zelfs houtopstand voor de houtkachels. Dit betekent dat je van alle gemakken bent voorzien en kunt genieten van een comfortabele levensstijl.

Toegang tot het eiland

Nadelen zijn er ook aan wonen op je eigen eiland: het is niet met de auto bereikbaar en vormt nogal een uitdaging voor post- pakket- en maaltijdbezorgers. Heb je zelf een auto dan kun je die het beste in de buurt van de nabijgelegen jachthaven van Sassenheim parkeren. Daar vandaan is het slechts vijf minuten varen naar het eiland, waar je aankomt in een ruime, beschutte insteekhaven.

Bovendien is er infrastructuur aanwezig voor de aanleg van maar liefst drie extra steigers. Voor degenen die liever reizen met het openbaar vervoer, is Station Sassenheim binnen 15 minuten varen te bereiken.

Funda eiland woning Randstad

De prijs van deze unieke woning

Je eigen eiland, een droom van velen die je nu kunt laten uitkomen. Maar je krijgt het bepaald niet cadeau. De vraagprijs: het mooie ronde bedrag van € 5.000.000 kosten koper. Dat is inclusief het volle eigendom van diverse percelen op het eiland. Wil je een bod uitbrengen, meer informatie en/of contact opnemen met de makelaar? Ga dan naar de officiële Funda pagina van deze woning.

Funda eiland woning Randstad
Funda eiland woning Randstad
Funda eiland woning Randstad
Funda eiland woning Randstad
Funda eiland woning Randstad