Funda

Voor 40.000 euro koop je een onbewoond eiland in Nederland

Funda eiland Loosdrechtse Plassen
(Foto: Funda.nl)

Heb jij altijd al gedroomd van een privé-eiland? Je droom tot werkelijkheid maken, kan weleens dichterbij zijn dan je denkt. Op huizensite Funda staat namelijk een stukje paradijselijk land, omgeven door water te koop voor 40.000 euro. Maar wat krijg je nu precies voor dat geld en wat zijn de voorwaarden? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer over dit unieke stukje Nederland lees je hieronder.

Natuurlijk genieten aan de Loosdrechtse Plassen

Stel je voor, je wordt omringd door het geluid van kabbelend water en fluitende vogels. Je geniet terwijl je uitkijkt over het rustgevende uitzicht van de Loosdrechtse Plassen. Dit lijkt een droom, maar je kunt het tot realiteit maken op je eigen privé-eilandje aan de Muyeveldse Wetering. Gelegen in een prachtige omgeving, biedt dit stukje land je de mogelijkheid om je terug te trekken uit de drukte van alledag.

Het stuk land dat te koop staat is deel van een eiland. Het ligt aan De Muyeveldse Wetering, één van de zogenoemde trekgaten – afgegraven veenstroken – en geeft toegang tot de Loosdrechtse Derde Plas: je raadt het al, onderdeel van de Loosdrechtse Plassen.

Funda eiland Loosdrechtse Plassen

Eiland avonturen en inspiratie

Het perceel van 990 m² biedt niet alleen ruimte voor ontspanning, maar ook voor avontuurlijke activiteiten. Het biedt namelijk de mogelijkheid om een boot aan te leggen. Zo kun je de omliggende wateren verkennen en ontdekken. Geniet van totale privacy en profiteer van de uitstekende ligging ten opzichte van de zon. En wie weet, misschien wordt jouw eiland wel het decor van jouw eigen avonturen.

Wonen of verblijven op een eiland spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Denk maar aan de avonturen van Robinson Crusoë, de bekende hoofdpersoon uit het 18de eeuwse boek van Daniel Defoe die zijn dagen doorbracht op een onbewoond eiland. Films als “Stranded” en “Blue Lagoon” nemen je mee naar afgelegen eilanden waar mensen hun eigen wereld opbouwen.

Belangrijke praktische info

Maar let op, het eiland is bestemd voor ‘extensieve dagrecreatie’. Dat betekent dat het niet is toegestaan om er te bouwen of te overnachten. Dat is natuurlijk erg jammer, maar dat neemt niet weg dat je er volop kunt genieten van de natuur en het water. Het is bovendien alleen toegankelijk vanaf het water, wat betekent dat je een extra avontuurlijke dimensie in de vorm van een boottochtje toevoegt aan je uitstapjes. En met een kadastrale oppervlakte van 990 m², biedt dit stukje land genoeg ruimte om dromen waar te maken.

Funda eiland Loosdrechtse Plassen

Wat kost nou zo’n eiland?

De vraagprijs voor dit prachtige stukje land is € 40.000 k.k. Daarvoor krijg je 990 vierkante meter grond. Een snelle berekening leert dat je dan zo’n € 40,40 per vierkante meter betaald. En dat is een stuk minder dan de gemiddelde vraagprijs is de omgeving, die is namelijk  € 4.423 per vierkante meter. Dat zou wel eens met de beperkingen – niet bouwen, niet overnachten –  te maken kunnen hebben. Maar uiteraard is dat meer een vraag die de makelaar kan beantwoorden. Die kun je bereiken via de officiële Funda pagina van het eiland.

Funda eiland Loosdrechtse Plassen
Funda eiland Loosdrechtse Plassen
Funda eiland Loosdrechtse Plassen
Funda eiland Loosdrechtse Plassen