Living

Dit is de duurste Funda-woning per m2 van Nederland

funda-duurste-woning-vierkante-meter
(Foto: Funda)

De huizenprijzen in Amsterdam zijn veruit de hoogste van ons land. Ze zijn er zelfs hoger dan in de erkende villadorpen Laren en Bloemendaal. Binnen onze hoofdstad zijn er echter grote verschillen. De gemiddelde prijs van een woning zit er boven de 7.000 euro per vierkante meter, maar we hebben nu een woning op Funda gevonden die ruim het dubbele per vierkante meter vraagt. Neem met ons een kijkje in de woning met de hoogste prijs per vierkante meter van onze hoofdstad en van heel Nederland.

Chique woning zonder erfpacht

Het appartement met de hoogste prijs per vierkante meter van Nederland bevindt zich in het chique hart van de wijk Oud-Zuid in Amsterdam, tussen het Museumplein en de P.C. Hooftstraat. Daar verrijst het mondaine appartementencomplex Petit Paris, waar het appartement deel van uitmaakt. Het pand bestaat uit suites van circa 45 m² tot 219 m².

Bijzonder voor Amsterdam is dat de appartementen verkocht worden met eeuwigdurend afgekocht erfpacht. Dat zit zo: in Amsterdam staan veel panden met erfpacht en dat houdt in dat de grond waar je huis op staat niet van jou wordt, maar dat je er een bedrag voor betaalt aan de eigenaar, in Amsterdam is dat meestal de gemeente. Eeuwigdurend afgekocht erfpacht betekent dus dat je nooit een cent erfpacht hoeft te betalen.

funda-woning-hoogste-prijs-vierkante-meter

Luxe leven in historisch Amsterdam

Petit Paris aan de Jan Luijkenstraat 21 maakt onderdeel uit van een serie van vier herenhuizen die in 1903 zijn gebouwd. Tijdens de meest recente renovatie (2022 en 2023) zijn er nieuwe woningen van gemaakt. Het ontwerp past bij de lifestyle van nu, maar met aandacht voor de historie en het karakter van het gebouw.

De appartementen bieden ultiem comfort, duurzaamheid (energielabel A), en veel hedendaagse faciliteiten. Ze zijn van alle gemakken voorzien met onder andere een luxe keuken, hoogwaardig sanitair, airconditioning, domotica, vloerverwarming en stoffering.

Hoge plafonds en veel lichtinval

Deze suite van 46 m² heeft luxe uitstraling met een riante plafondhoogte en veel lichtinval. De hoge ramen geven het appartement veel lichtinval.  De luxueuze keuken bevat moderne inbouwapparatuur van het merk Siemens, zoals een inductiekookplaat, combi-oven, koel- en vries combinatie en een vaatwasser. De living heeft een sfeervolle gashaard. De slaapkamer is ruim opgezet. De eigentijdse badkamer biedt een inloopdouche, wastafel en toilet.

funda-woning-hoogste-prijs-vierkante-meter

De woning heeft alles, behalve ruimte

De woning ligt in een gewilde buurt, vlakbij gerenommeerde musea zoals het van Gogh museum, horeca en winkels. De afwerking is bijzonder chique en compleet, de woning is duurzaam; de ideale woning dus? Het enige wat ontbreekt is ruimte. Met circa 45 m² is de woning verre van ruim te noemen en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Het afwerkingsniveau is zeer hoog, maar de prijs per vierkante meter valt erg hoog uit.

Volgens cijfers van de Hypotheker is de gemiddelde prijs per vierkante meter in 2023 in Amsterdam € 7.187,-. Deze vraagprijs van deze woning is meer dan het dubbele: € 15.109,- per vierkante meter. De vraagprijs voor dit appartement aan de Jan Luijkenstraat in Amsterdam komt daarmee op € 695.000 k.k.

Wil je een bod doen, meer informatie vragen of contact opnemen met de makelaar? Dat kan allemaal via de officiële Funda pagina van het appartement.

funda-woning-hoogste-prijs-vierkante-meter

funda-woning-hoogste-prijs-vierkante-meter

funda woning hoogste prijs vierkante meter uitzicht

funda-woning-hoogste-prijs-vierkante-meter