Living

Dit duurste ‘rijtjeshuis’ van Nederland kost miljoenen

funda duurste rijtjeshuis
(Foto: Funda)

Denk je bij een rijtjeshuis aan een knusse bakstenen woning met rode dakpannen? Die zijn er nog wel, maar tegenwoordig is een rijtjeshuis allang niet meer synoniem voor betaalbaar. Dat bewijst ook de Funda vondst die we vandaag uitlichten. Deze woning is dan ook geen onderdeel van zomaar een rijtje, maar van een rijtje statige negentiende-eeuwse herenhuizen. Neem met ons een kijkje in het duurste rijtjeshuis van Nederland dat nu op Funda te koop staat.

Het duurste rijtjeshuis van Nederland staat in Rotterdam

RTL Nieuws berichtte in 2020 al dat rijtjeshuizen met een prijs van boven de 1 miljoen euro steeds ‘normaler’ worden in ons land. Het begon in Amsterdam, maar ook onder andere in plaatsen als Amstelveen, Heemstede en in ’t Gooi tref je rijtjeshuizen die één miljoen of meer waard zijn. Het rijtjeshuis dat we op Funda vonden is echter van de buitencategorie. Het gaat om een woning aan het Koningin Emmaplein in de buurt Nieuwe Werk in Rotterdam.

De woning, of beter gezegd een tweelingwoning aan het Koningin Emmaplein 8 en 9 in Rotterdam, maken onderdeel uit van een rij herenhuizen die in een halve cirkel met elkaar zijn verbonden. Om precies te zijn gaat het eigenlijk om 2 woningen die nu in één keer te koop worden aangeboden. In het midden van een rij van 15 aaneengesloten herenhuizen bevinden zich deze twee huizen met torens. Deze tweelinghuizen delen volgens de makelaar een onbreekbare band.

funda duurste rijtjeshuis

De indeling van de tweelingwoning

Laten we eens dieper inzoomen op de indeling van de prachtige panden. Bij binnenkomst tref je een royale hal aan met een diensttrap die leidt naar het souterrain, en een opgang naar de beletage. Op de bel-etage bevindt zich een overloop met een toilet. Hier ontdek je de royale voor- en achterkamer, die met elkaar in verbinding staan en gescheiden worden door dubbele openslaande deuren naar de voorgevel. Deze kamers ademen geschiedenis met hun chique parketvloeren, spectaculaire ornamentenplafonds en marmeren schouwen met haard.

Het souterrain herbergt een hal en berging, evenals een diensttrap die teruggaat naar de entreehal op de begane grond. Hier vind je ook een toilet met fontein. De achterkamer, compleet met inbouwkasten, biedt toegang tot de tuin. Verderop is een eetkamer te vinden met ook hier een schouw en haard, en openslaande deuren die leiden naar de tuin. Een ruime woonkeuken met een Viking fornuis maakt deze verdieping compleet. Kortom, in hier woon je in de lifestyle of the rich and famous.

funda duurste rijtjeshuis

Authentiek en eigentijds

Het bouwjaar van de woningen is 1890. Het biedt het beste van 2 werelden: authentieke en historische details maken het pand sfeervol. Maar het is ook van alle moderne gemakken voorzien en heeft energielabel A.  Op de daken liggen zonnepanelen en voor verwarming gebeurt door warmtepompen. Een puntje van aandacht is het parkeren: parkeerplaatsen zijn niet bij de koop inbegrepen en kun je apart huren op een afgesloten parkeerterrein.

Zo chique wonen is een universum op zich, maar ook de omgeving biedt veel bronnen voor vermaak. Rotterdamse iconen zoals de rivier de Maas, het Scheepskwartier en het voormalige landgoed Land van Hoboken vind je allemaal in de directe omgeving. Maar wat voor prijskaartje hangt er nu aan zo’n unieke dubbelwoning? Net geen acht miljoen euro. Om precies te zijn kunnen de woningen aan Koningin Emmaplein 8 en 9 voor € 7.990.000 k.k. van jou worden.

funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis
funda duurste rijtjeshuis