Living

Dit is het duurste huis dat nu op Funda te koop staat

funda_duurste_huis

De redactie van Manly was weer eens aan het windowshoppen op Funda. Deze keer besloten we het duurste huis dat nu op Funda te koop staat op te zoeken. Het duurste ‘huis’ blijkt ‘Klein Bentveld’ in Aerdenhout. En het is een van de meest bizarre stukken grond die wij ooit hebben gezien.

Duurste huis op Funda

‘Klein Bentveld’ ligt uiteraard in Aerdenhout. Als je het over de creme de la creme hebt dan is Aerdenhout het neusje van de zalm. Het meest elitaire stukje Nederland is hier te vinden. Het duurste huis dat nu op Funda te koop staat is eigenlijk een landgoed met meerdere verblijven en een schitterend park.

Het landgoed heeft twee monumentale toegangspoorten aan de Bentveldseweg in Aerdenhout. De entree voelt vorstelijk en thuis komen zal nergens zo fijn voelen als hier. De villa, 980 m2 oppervlakte, is in 1923 gebouwd en ligt er prachtig bij. Met een schitterende hal en een marmeren haard kom je lekker binnen. Je wilt er nooit meer weg. Toch is er nog veel meer te beleven op het landgoed.

bentveld

Koninklijk wonen

Het kost wat maar je krijgt er wel wat voor terug. Denk aan een totaal woonoppervlak van 1580m2 en 9 slaapkamers. Daarnaast heb je een eigen parktuin, ontworpen door landschapsarchitect Leonard Antony Springer. Voor de liefhebber is er een bibliotheek met aangrenzende zitkamer met open haard, een derde zitkamer met open haard en een vorstelijke dining room. Je voelt je hier de koning te rijk.

Aan de andere zijde van het huis bevindt zich een prachtige woonkeuken in een klassieke landhuisstijl. Op de verdieping vind je een biljartkamer met balkon, wc ruimte, grote slaapkamers, drie badkamers en een master suite met open haard. Ook vind je hier een speciale badkamer met whirlpool, stoomdouche, stortdouche en garderobekamer.

Alles wat je hartje begeert

Boven het gehele huis kun je een bergzolder vinden waar je al je spullen kwijt kunt (256 m2). Ook vind je hier een souterrain met een geklimatiseerde wijnkelder en een wellnessruimte waar je ultiem kunt ontspannen. Uiteraard inclusief sauna, zonnestudio en douche.

We kunnen bijna twee artikels schrijven over dit huis. Er is namelijk nog zoveel meer te ontdekken. Denk aan een koets en jachthuis. Maar ook een zwembad en bijbehorend sfeervolle poolhouse, de terrassen, trappen en klassieke houten speelhuisjes voor de kinderen.

Beelden zeggen meer dan honderd woorden. Daarom hebben we hieronder enkele foto’s van dit paleisje uitgelicht. Benieuwd naar alle opties of een bod doen op het duurste huis op Funda? Hier kun je alle opties vinden.

funda_duurste_huis_bentveld

funda_biljart funda_duurste funda_duurste_huis

funda_badkamer funda_bentveld_kamer funda_bentveld_tennis funda_bentveld_zwembad

funda_klein_bentveld_park