Living

Doughnut-shaped villa: één van de meest bekeken woningen op Funda

Dougnut shaped villa Funda
Foto: Funda

We hebben weer een Funda-parel om van te smullen voor je. Deze mooi villa staat wereldwijd bekend als de ‘doughnut-shaped villa’. Maar niet alleen aan de buitenkant ziet de woning er schitterend en uit. Laten we eens een kijkje nemen in de donut-villa in Haaksbergen.

Een écht uniek woning aan de binnen- en buitenkant

Koop je deze woning, dan heb je een uniek bezit dat wereldwijd vermaard is. De villa is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau de Architekten Cie. De woning bevindt zich in Haaksbergen in de regio Twente, vlak bij de steden Hengelo en Enschede en de Duitse grens.

Het architectenbureau heeft een innovatieve, cirkelvormige villa neergezet, van binnen en van buiten uniek en stijlvol. Met een woonoppervlakte  van circa vierhonderd vierkante meter heb je ook nog eens alle ruimte. Zelfs de New York Times – internationaal één van de kranten met het meeste aanzien – besteedde aandacht aan de unieke ‘doughnut-shaped villa’.

Dougnut shaped villa Funda

Indeling gericht op samenleven

Is het huis aan de buitenkant al een plaatje, ook de binnenkant is uniek en smaakvol. Alle kamers komen uit op een patio. De patio is volledig voorzien van een gebogen glazen wand, die geheel uit ramen en deuren bestaat. De patio is verbonden met alle woonruimtes. Zo vorm het vrij letterlijk het middelpunt van de woning. Is het mooi weer, dan vormt de patio een soort kamer onder de open lucht.

De bijzondere indeling van deze Funda-parel

De villa is niet helemaal rond: aan het korte rechte deel zit de entree. Stap je de entree binnen dan loop je met de klok mee door de bijkeuken, woonkeuken, eetkamer, vide met trap en de woonkamer met open haard. In de rechtervleugel van het huis vind je de master bedroom met inbouwkasten, met een eigen luxe badkamer. Er is in dit deel van het huis nog een extra slaapkamer, die je ook als werkkamer kan gebruiken.

Dan het souterrain: het is qua oppervlakte gelijk aan de begane grond en bestaat uit een wasruimte, een berging, een riante badkamer, kantoorruimte, hobbyruimte – nu in gebruik als biljart- en tv-kamer –  en een sauna.

Dougnut shaped villa Funda

Wat kost de donut-villa?

Wat is nu de vraagprijs, voor zo’n unieke villa? Het bedrag van 1.90.000 euro, kosten koper, lijkt ons niet overdreven. Je krijgt er naast de iconische villa ook een garage bij en de perceelgrootte is ook niet misselijk: 1168 vierkante meter. De woning heeft ook nog eens energielabel A+!

Wil je bod doen, of eerst nog meer informatie lezen en foto’s bekijken, ga dan naar de officiële Funda-website.  Check zeker ook deze andere unieke woning op Funda.

Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund Dougnut shaped villa Fund