Living

Dit hoekhuis kun je kopen als alleenstaande met een minimumloon

funda-betaalbaar-hoekhuis
(Foto: Funda)

Wie zegt dat je als alleenstaanden geen prachtig eigen stulpje kunt kopen? Het bruto minimumuurloon gaat met ingang van 2024 met 3,75% omhoog en dat biedt mogelijkheden. Vanaf volgend jaar kun je voor zo’n minimumloon een hoekhuis kopen.

Ook al heb je een bescheiden inkomen. Dan hoef je jezelf niet weg te stoppen in een appartement van een paar vierkante meter in een achterbuurt. In Terneuzen kun je heerlijk wonen, al moet er wel nog wat gebeuren.

Verhoging van het minimumloon van invloed op hypotheek

Ben je 21 jaar of ouder en verdien je een minimaal uurloon, dan ga je vanaf 1 januari 2024 meer verdienen. Je uurloon gaat naar € 13,27 en dat betekent dat je € 530,80 voor een 40-urige werkweek gaat verdienen.

Op jaarbasis zit je dan op ruim 27.000 euro. Qua hypotheek maak je dan aanspraak op een mooi bedrag van € 124.207. Voor dat bedrag valt er heus wel wat leuks te vinden! Manly helpt je een handje en zocht het uit.

funda-betaalbaar-hoekhuis
(Foto: Freepik)

Dit hoekhuis kun je kopen voor een minimumloon

Aan de Vlooswijkstraat 77 prijkt een charmant woon-winkelpand te koop voor € 124.000. Een buitenkansje voor de alleenstaanden die hun eigen stekje willen bemachtigen met niet meer dan een minimumloon.

Laat je niet misleiden door de commerciële uitstraling op de begane grond, want deze ruimte biedt veel mogelijkheden. De begane grond is voorzien van een commerciële ruimte die leidt naar de eerste verdieping.

Hier vind je een gezellig tussenportaal, een dichte woonkeuken, een toilet en een douche. Het woon-winkelpand is flexibel, maar volgens het bestemmingsplan moet de begane grond eigenlijk worden gebruikt voor detailhandel, terwijl de eerste verdieping geschikt is als bovenwoning.

funda betaalbaar hoekhuis 2

Verkennen van dit betaalbare hoekhuis

De eerste verdieping verwelkomt je met een ruime overloop en drie slaapkamers. Maar dat is nog niet alles; het hoogtepunt van deze verdieping is het grote dakterras.

Stel je voor, ontspannen na een lange dag, genietend van de frisse lucht met een adembenemend uitzicht over de oude binnenstad. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of een rustig moment voor jezelf.

Als kers op de taart biedt de tweede verdieping een open bergzolder. Een veelzijdige ruimte waar je al je spullen kwijt kunt of zelfs een knusse hobbyhoek kunt creëren. Het huis geeft je alle vrijheid om het naar jouw smaak in te richten.

funda betaalbaar hoekhuis 4 kopie

Handen uit de mouwen

De woning staat al vijf maanden te koop, wat mogelijk ruimte biedt voor onderhandelingen. Stel je voor dat je met een beetje creativiteit en overleg met de gemeente Terneuzen dit woon-winkelpand kunt omtoveren tot het perfecte huis, speciaal voor jou.

Twee linkerhanden is niet handig bij dit project. Er moet namelijk nog wel het een en ander aan gebeuren om het om te toveren tot je droomhuis, maar waarom niet.

funda betaalbaar hoekhuis 3 funda betaalbaar hoekhuis 5 kopie funda betaalbaar hoekhuis 6 kopie