Health

Mike Thurston’s perfecte fysiek: zijn full body killer workout routines

full-body-trainingsschema-mike-thurston
Mike Thurston weet als geen ander welke oefeningen voor de perfecte beachbody zorgen Foto: Instagram @mikethurston

Mike Thurston, bekend om zijn indrukwekkende fysiek waar hij trots op kan zijn, deelt graag zijn trainings routine met zijn volgers. Onlangs heeft hij zijn nieuwste trainingsschema op zijn YouTube-kanaal geplaatst, en het is gebaseerd op een push, pull, legs split. Met dit schema traint hij drie dagen achter elkaar, gevolgd door een rustdag voordat hij opnieuw begint. Laten we eens kijken naar het gedetailleerde trainingsschema van Mike Thurston.

1. Push (Borst, schouders en triceps)

De push-dag is gericht op het trainen van de borstspieren, schouders en triceps. Mike gebruikt verschillende oefeningen om deze spiergroepen te stimuleren. Hij begint met de (1) hammer plate press, waarbij hij 3 sets van 8 herhalingen uitvoert. Vervolgens doet hij de (2) machine lateral raise, een oefening voor de schouders, waarbij hij 4 sets van 12 herhalingen uitvoert.

Om de borstspieren te trainen, voert Mike de (3) seated cable fly uit. Hij doet 3 sets van 10 herhalingen, waarbij hij de laatste set tot het uiterste gaat. Een andere effectieve oefening voor de schouders is de (4) cable Y raise, die hij 4 sets van 12 herhalingen doet. Voor de triceps doet hij de (5) chest dip, waarbij hij 3 sets van 8 herhalingen uitvoert. Hij voltooit de push-dag met de (6) cable triceps crossover (3 sets van 10 herhalingen) en de overhead (7) rope triceps extension (3 sets van 12 herhalingen.

2. Benen (Quadriceps, hamstrings en glutes)

Op de legs-day richt Mike zich op de quadriceps, hamstrings en glutes. Hij begint met de (1) seated leg curl, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen doet. Daarna voert hij de (2) pendulum squat uit, een oefening voor de quadriceps, waarbij hij 3 sets van 8 herhalingen doet. Om de hamstrings te trainen, doet hij de (3) Romanian deadlift, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen uitvoert.

Voor de quadriceps doet Mike de (4) leg extension, waarbij hij 3 sets van 12 herhalingen uitvoert. Hij traint ook de hamstrings met de (5) lying leg curl, waarbij hij 4 sets van 12. Als afsluiting van de legs-dag voert Mike de (6) standing calf raises uit, waarbij hij 4 sets van 12 herhalingen doet. Geen wonder dat Mike grote beenspieren heeft.

3. Pull (Rug en biceps)

Op de pull-dag legt Mike de focus op het trainen van de rugspieren en biceps. Hij begint met de (1) T-bar row, waarbij hij 3 sets van 8 herhalingen uitvoert. Vervolgens doet hij de (2) single-arm pull-down, een oefening voor de rug, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen doet. Om de achterkant van de schouders te trainen, voert Mike de (3) reverse pec deck uit, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen doet.

Hij traint ook de rug met de (4) single arm cable row, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen uitvoert. Als superset combineert Mike de (5) hex bar shrug met de BB/EZ bar biceps curl. Hij doet 3 sets van 10 herhalingen voor de Hex bar shrug en 3 sets van 8 herhalingen voor de BB/EZ bar biceps curl. Tot slot voltooit hij de pull-dag met de (6) single-arm preacher curl, waarbij hij 3 sets van 10 herhalingen uitvoert.