Fortnite-maker gaat 100 miljoen dollar aan prijzengeld uitdelen

Redactie
Redactie
Wat in 2009 begon als het 'stoutste jongetje van de klas' is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen platform. Onze redactie doet zijn best om jou dagelijks te voorzien van updates op het gebied van lifestyle, gear, auto's, virals en vrouwen.

De ontwikkelaar van de immens populaire game Fortnite Battle Royal gaat komend jaar ruim 100 miljoen dollar aan prijzengeld uitreiken. Het bedrag zal beschikbaar worden gesteld voor alle competitieve toernooien binnen de e-sports scene.

In een korte blogpost laat game developer Epic Games op de website van Fortnite echter weinig details los. Wel zegt het bedrijf dat het prijzengeld komend seizoen wordt ingezet, dat een deel van 2018 en een deel van 2019 beslaat.

Fortnite maker gaat 100 miljoen dollar aan prijzengeld uitdelen 01

Komende weken zal meer bekend worden gemaakt over de structuur van de toernooien en de verdeling van het prijzengeld over de verschillende platforms. Epic Games laat weten dat bij het opzetten van de e-sportstoernooien de focus vooral komt te liggen op het kijkplezier van de toeschouwers.

Met de totale prijzenpot van 100 miljoen dollar laat Epic Games elke andere game developer achter zich. Het totale bedrag aan prijzengeld dat is uitgereikt bij de e-sportstoernooien van Counter-Strike en League of Legends ligt tot nu toe op ruim 50 miljoen dollar.

5 games die elke liefhebber in 2020 gespeeld moet hebben

Het gamejaar 2020 begint steeds completer te worden naarmate we richting het einde van dit vreemde jaar gaan. Zoals we allemaal weten, is 2020...

Dit zijn de 5 duurste aandelen ter wereld

Veel mensen proberen iets bij te verdienen met investeren in financiële producten. Denk aan obligaties, cryptocurrency of aandelen. Zeker beleggen in aandelen is erg populair....