Formule 1 Zandvoort 2024 2025
Wheels

Formule 1 óók in 2024 en 2025 weer te bewonderen in Zandvoort

Ook in 2024 en 2025 kunnen wij weer van dichtbij genieten van een Formule 1 race van onze Max Verstappen. Het was nog even de vraag of het contract verlengd zou worden vanwege de economische recessie, maar de kogel is eindelijk door de kerk. Maar waarom was deze deal bijna niet doorgegaan?

Formule 1 Grand Prix in Zandvoort

Hoewel bijna elk jaar een Formule 1 race werd gereden in Zandvoort tussen 1948 en 1985, was dit daarna voor lange tijd niet meer het geval. Het circuit in Nederland voldeed niet aan de veiligheidseisen van de Formule 1. Daarnaast was er ook onvoldoende financiële steun om het circuit te moderniseren en te voorzien van de benodigde veiligheidsvoorzieningen.

Pas in 2020 is er weer besloten om het circuit te moderniseren, zodat er weer Formule 1 races op het circuit gehouden kunnen worden. De afgelopen twee jaar hebben wij dan ook in Nederland kunnen genieten van twee overwinningen van Max Verstappen in zijn thuisland. Het was echter nog maar de vraag voor hoe lang we de mogelijkheid zouden hebben om Super Max van dichtbij te zien, aangezien het contract om de Grand Prix in Zandvoort te houden in 2023 afliep.

Contractverlenging was een onzekerheid

Hoewel de Nederlandse organisatie al een overeenkomst had bereikt om het contract met twee jaar te verlengen, moest hier aan Nederlandse kant nog wel een akkoord over komen. Net als in het verleden was het financiële plaatje nog onzeker. De organisatie van het GP Circuit Zandvoort moet het doen met de inkomsten van de kaartverkoop, sponsoring en steun van de lokale overheid.

Vanwege de stijgende prijzen en economische achteruitgang, was het nog maar de vraag of deze optie in het contract gelicht zou gaan worden. Nu toch blijkt dat het financieel gezien gaat lukken, is de optie in het contract gelicht en kunnen we tot en met 2025 genieten en de Formule 1 Grand Prix kijken in de duinen van Zandvoort.