Media

Formule 1 vanaf 2022 alleen via nieuwe betaalde streamingsdienst te zien

formule 1, ziggo, sport

Er komt een einde aan het Formule 1 tijdperk bij Ziggo Sport. Na negen mooie jaren gaan de rechten naar een nieuwe partij: het Scandinavische Nordic Entertainment Group. Maar waar kun je vanaf 2022 Max Verstappen nog zien shinen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Formule 1 niet meer bij Ziggo Sport

Ziggo Sport en Formule1 hebben een prachtig huwelijk gehad. Negen jaar lang hebben we genoten van de vrije trainingen, de zaterdagen, de races en het Formule 1-cafe. Maar aan al dit moois komt nu een einde. Vanaf 2022 is er een nieuwe speler op die markt die de rechten heeft overgenomen. Nordic Entertainment Group heeft maar liefst 30 miljoen per jaar geboden om voortaan de televisierechten in bezit te krijgen.

De koningsklasse van de autosport is dus op een andere zender te zien. Maar hoe gaat dit in z’n werk? Er gingen al geruchten rond in de wandelgangen, maar het is inmiddels bevestigd dat Viaplay naar Nederland komt. Deze streamingsdienst is al in meerdere landen actief en is daar een enorm succes. Je kunt hier live sport, films, tv-series en originele content bekijken. Nu heeft Viaplay zijn ogen op Nederland gericht.

Viaplay

In andere landen kost Viaplay ongeveer 44 euro per maand. De verwachting is dat we in Nederland dus ook aan dit soort prijzen moeten denken. Een fikse prijs om jouw favoriete races te zien. Uiteraard kun je dan ook alle andere content van de streamingsdienst bekijken.

Een andere optie is het platform van Formule 1 zelf: F1TV Pro. Hier kun je de races live zien, oude races bekijken en samenvattingen checken. Dit kost 64 euro voor een volledig seizoen en is dus een stuk goedkoper van Viaplay. Het lijkt er op dat je vanaf 2022 dus de keuze hebt uit deze twee platformen.

De geruchten hingen al even in de lucht, maar inmiddels heeft de Formule 1 bevestigd dat Viaplay naar Nederland gaat komen. Viaplay is een streamingplatform wat in een aantal landen al is uitgerold en is daar al een groot succes. Via deze streamingservice kunnen consumenten allerlei typen content bekijken; live sport, tv-series, films, originele content, cartoons etc. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze pijlers ook in Nederland te zien zijn.

Zes gratis races

De Formule 1 heeft daarnaast laten weten dat er elk seizoen zes races gratis te zien zijn op het open kanaal. Een van deze races is de Grand Prix van Zandvoort. De andere races zijn nog niet bekend.

Wil jij helemaal niet betalen voor Formule 1? Na afloop van elke race kunt je op het Youtube-kanaal van Formula 1 de samenvattingen bekijken. Ook Ziggo Sport zal waarschijnlijk de hoogtepunten blijven tonen. Rob Kamphues liet daarnaast weten dat het populaire Formule 1-cafe waarschijnlijk zal blijven bestaan. Waar en hoe kijk jij Formule 1 volgend jaar? Laat het ons weten.