Formule 1 coureur
Media

Zo kijk je in 2022 gratis of met flinke korting naar Formule 1

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet heeft de nieuwe streamingdienst Viaplay dit jaar de uitzendrechten van de Formule 1 races. Dat betekent dat je iets anders moet regelen om Max Verstappen in actie te zien. Dit zijn de beste manieren om in 2022 gratis om met een flinke korting Formule 1 te volgen.

1. Gratis Formule 1 kijken via NOS en RTL

Als eerste kun je via NOS gratis naar alle Formule 1 samenvattingen kijken. De tv-zender heeft namelijk een deal met Viaplay gesloten. Daarnaast zendt NOS op 4 september ook de Grand Prix van Zandvoort uit, die je helemaal kunt volgen. Overigens mag NOS de wedstrijd ook volledig laten zien in 2023 en 2024.

Naast NOS heeft ook de Duitse RTL een akkoord met Viaplay. Voor jou een betere deal dan NOS, want de zender mag in Duitsland de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola, de Grand Prix van Silverstone, de Grand Prix van Zandvoort en de Grand Prix van Brazilië uitzenden.

Als het goed is kun je RTL gewoon op je TV ontvangen. Als je bijvoorbeeld bij KPN zit, is dat kanaal 47. Bij Ziggo schakel je naar kanaal 58.

Formule 1 race

2. Vette deals bij Ziggo, KPN en T-Mobile

Ook Ziggo, KPN en T-Mobile hebben afspraken met Viaplay om gratis of met een flinke korting Formule 1 naar je te brengen. Zo biedt KPN nieuwe klanten 9 maanden gratis Viaplay aan en krijgen bestaande klanten tot 1 augustus 4 euro korting op de streamingdienst.

Ook nieuwe T-Mobile klanten kunnen gratis genieten van Viaplay. Met een nieuw vast 1-jarig internet abonnementen kijk je 4 maanden zonder een cent extra te betalen.

Ziggo heeft geen gratis acties voor je, maar wel een vette korting. De eerste 4 maanden betaal je namelijk maar 5 euro per maand en vervolgens 9,99 euro tot 1 augustus. Daarna krijg je helaas te maken met de normale prijs van 13,99 euro per maand.

3. Meekijken met Viaplay van vrienden

Een andere manier om (mogelijk) gratis Formule 1 te volgen is door mee te liften met het Viaplay account van vrienden en familie. Dat is niet illegaal, mits je vrienden dat OK vinden. Je mag namelijk je account delen en tot 5 devices tegelijkertijd koppelen. Twee daarvan mogelijk tegelijkertijd streamen.

Formule 1 fans

4. Buitenlandse streams met een VPN

Iets anders dat je kunt doen is een VPN installeren en de races te volgen via buitenlandse streams. Vanuit Nederland wordt je toegang normaal gesproken geblokkeerd, maar met een VPN kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je vanuit een andere locatie kijkt. Channel 4 uit Engeland is een goede optie. Je moet de activiteiten dan wel volgen met Engels commentaar.

5. Abonnement bij Viaplay

Uiteraard kun je ook direct bij Viaplay terecht om Formule 1 te volgen. Zoals gezegd kost dat normaal gesproken 13,99 euro per maand, maar op het moment betaal je voor het eerste jaar 99 euro. Dat komt neer op 8,25 per maand en technisch gezien krijg je dan bijna 5 maanden cadeau.

Viaplay Formule 1
Formule 1 met flinke korting / Beeld: Viaplay

6. Formule 1 via F1TV

Met een Viaplay abonnement kun je veel meer dan alleen Formule 1 kijken. Zo is de streamingdienst ook ideaal voor onder andere Bundesliga en PDC darts fans. Mocht het je nou echt alleen om Formule 1 gaan, kun je ook overwegen om een abonnement bij F1TV te nemen.

Dat kost 64,99 euro per jaar en geeft je behoorlijk wat extra Formule 1 materiaal om van te genieten. Zo krijg je ook toegang tot live streams van track sessies en de onboard camera’s van de teams. Daarnaast kun je via F1TV ook de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup live streamen. Betaal je liever per maand? Dan ben je 7,99 euro kwijt.

Uiteraard draait Formule 1 om de spannende races, maar stiekem ook om alles wat daaromheen gebeurt. Ben je bijvoorbeeld niet benieuwd naar het salaris van ‘golden boy’ Max Verstappen of de prachtige vriendin van F1 coureur Esteban Ocon?