Women

Formule 1-team voegt bloedmooie eerste vrouwelijke coureur toe aan hun team

formule-1-bianca-bustamante-mcclaren
(Foto: Instagram @racerbia)

Zal er ooit nog een vrouw in de Formule 1 gaan rijden? Wij hopen van wel na het zien van de Filipijnse Bianca Bustamante. Ze is pas 18 jaar, dus hopelijk weet ze zich zo te ontwikkelen dat we haar binnenkort tegen Max Verstappen zien racen. Daar zal Kelly Piquet niet blij mee zijn!

De Italiaanse Lella Lombardi is de laatste vrouw die deelnam aan de koningsklasse van de autosport. 47 jaar geleden reed ze haar laatste wedstrijd. Na Lombardi probeerden verschillende vrouwen zich nog wel te kwalificeren, maar haalden zij nooit de startgrid van de Formule 1. Hoogtijd voor een leuke verrassing.

Wie is Bianca Bustamante?

Bianca Bustamante, geboren in het bruisende Manilla, is een Filipijns racewonder. Ze betrad in 2015 de autosport op slechts 10-jarige leeftijd via het karting en nam deel aan een Amerikaanse Superkart-competitie, waarin ze als 21ste eindigde. De jaren hierna bleef ze haar racetalent ontwikkelen en dat bleef niet onopgemerkt.

formule-1-bianca-bustamante-mcclaren
(Foto: Instagram @racerbia)

In 2022 maakte deze prachtige dame de overstap naar het Formuleracing, waar ze debuteerde in de nieuwe USF Juniors voor het team IGY6 Motorsports. Dat jaar werd ze uitgenodigd voor een test van de W Series (Formule 1 voor vrouwen) in Arizona en selecteerde de organisatie haar voor het volledige seizoen.

Begin 2023 maakt Racer Bia een spannende overstap naar de F1 Academy, een nieuwe klasse voor vrouwen georganiseerd door de Formule 1. Ze zal rijden voor Prema Racing en ongetwijfeld haar talent verder uitbouwen in deze prestigieuze competitie. Onlangs tekende ze bij McClaren om deel uit te maken van hun opleidingsprogramma.

De bloedmooie Bianca scoort niet alleen in de Formule 1

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in racen, dan is Bianca alsnog een meerwaarde op je Instagram- of TikTok timeline. Naast dat ze ontiegelijk hard kan rijden, ziet de Filipijnse er ook nog eens prachtig uit. Ze lijkt zo lief en onschuldig, maar zodra de helm opgaat en de motoren gaan ronken herken je haar niet meer.

formule-1-bianca-bustamante-mcclaren
(Foto: Instagram @racerbia)

Bianca schittert ook buiten de raceauto

Inmiddels heeft ze op haar Instagram-kanaal bijna 1 miljoen volgers, waar dat aantal op TikTok al is behaald. Deze fans krijgen bijna dagelijks updates van de 18-jarige over haar leven. Zo krijgen we ook de work-out routines van Bianca te zien. Moet je eens even naar haar armen kijken, daar zijn vele mannen jaloers op.

Verder zien we naast de racefoto’s ook prachtige foto’s uit het dagelijks leven van Bianca. Eén overeenkomst tussen alle foto’s: ze schittert werkelijk op alle fronten. Niet alleen op racekwaliteiten is het een aanwinst voor de paddock, ook het oog wil ieder weekend kunnen genieten van de beeldige Bianca Bustamante.