Formule 1 2022 viaplay ziggo
Media

Zo kijk je dit jaar Formule 1 met of zonder Ziggo

Als trouwe Formule 1 fan weet je waarschijnlijk dat Ziggo dit jaar de uitzendrechten van de formulerace niet meer in handen heeft. In 2022 mag Nordic Entertainment Group (NENT) zich namelijk gelukkig prijzen met de eer. Maar wat betekent dat voor jou als kijker? Geen stress, op deze 5 manieren kun je dit jaar genieten van Max Verstappen.

1. Streamen met ViaPlay

Als eerste kun je Formule 1 dit jaar op de voet volgen met een abonnement op de streamingdienst van NENT, oftewel ViaPlay. Deze dienst wordt op 1 maart 2022 gelanceerd en heeft naast Formule 1 ook de exclusieve uitzendrechten in handen van de Premier League, Bundesliga en PDC Darts. Een abonnement kost je 13,99 euro per maand en daarmee mag je op 5 devices tegelijkertijd zijn ingelogd en twee wedstrijden op hetzelfde moment streamen.

2. ViaPlay met korting bij Ziggo

Als je toch al bij Ziggo zit, kun je er ook voor kiezen om ViaPlay toe te voegen aan je tv- of internetabonnement. Ziggo klanten krijgen namelijk korting op de streamingdienst. Hoeveel korting je krijgt is nog onbekend, maar de provider geeft aan klanten op de hoogte te houden.

NENT heeft ook met KPN bepaalde afspraken gemaakt omtrent zijn ViaPlay dienst. Dat bekent dat je op een gegeven moment ook aan je KPN abonnement ViaPlay kunt toevoegen. De kans is daarnaast groot dat ook andere providers, die gebruik maken van het KPN netwerkt, ViaPlay als extra dienst gaan aanbieden.

Formule 1 viaplay ziggo

3. Formule 1 via F1TV

Mocht je nou echt alleen geïnteresseerd zijn in Formule 1, dan is een volledig ViaPlay abonnement misschien wat veel van het goede. Je kunt de races dan beter via F1TV volgen, wat een stuk minder kost. Voor 64,99 euro per jaar kun je races streamen tot je erbij neervalt. Daarnaast krijg je ook toegang tot livestreams van de track sessies, de onboard camera’s en de radio’s van de coureurs.

Voor 26,99 per jaar krijg je met F1TV overigens ook toegang tot alle races. Helaas kun je met dit goedkopere abonnement echter geen gebruik maken van de live features.

4. Gratis met NOS en Ziggo

Voor de mensen die geen zin hebben om een extra abonnement te nemen, is het toch mogelijk om de Formule 1 races dit jaar bij te houden. Zowel NOS als Ziggo mogen namelijk 6 races live uitzenden voor mensen zonder ViaPlay, waaronder de Grand Prix op op Circuit Zandvoort.  Daarnaast kun je ook rekenen op uitgebreide samenvattingen van de races, de trainingen van de F1 coureurs en de kwalificaties.

5. Dubieuze streams

Zoals je waarschijnlijk weet is er altijd wel een manier om streams onofficieel te bekijken. Er zijn altijd mensen die de streams uploaden. Je moet er wel goed naar zoeken en vergeet niet dat dit illegaal is. Ook krijg je steevast te maken met vervelende pop-ups en links naar dubieuze sites.