forever rich netflix jonas smulders
Film & Serie

Forever Rich: Nederlandse Netflix-original over de keerzijde van succes

Een volledig Nederlandse filmproductie op Netflix is een feit: Forever Rich. Deze Netflix-original gaat over Rich (Jonas Smulders), een rapper die het lekker voor elkaar heeft en dat ook van de daken schreeuwt. Hij heeft succes, faam, een dure auto, een vriendin plus zoontje en een aankomende platendeal van drie miljoen euro. Het doet ons in eerste instantie enorm denken aan het leven van Lil Kleine.

Netflix-original: Forever Rich

Rich is een patserig ventje op zoek naar erkenning, likes en geluk. Zijn onzekerheid zet hij om in stoer gedrag, dit maakt het karakter meteen interessant. Hij heeft het gevoel dat hij de koning van de wereld is, totdat hij beroofd wordt van zijn Rolex. De berovers filmen de diefstal, inclusief het huilen en smeken van Rich. De video gaat viraal en hij is een klap zijn street credibility kwijt.

Hij besluit het er niet bij te laten zitten en zet alles op alles om wraak te nemen. Vanaf dat moment stapt Rich in een avontuur waar ramp na ramp zich opvolgt. Daardoor zit de film in een lekker tempo waarbij je je geen seconde verveelt. Samen met zijn beste vriend en tour manager (Daniël Kolf) gaat hij op zoek naar wraak en erkenning. Iets wat natuurlijk niet van een leien dakje gaat.

forever rich netflix film

Likes, erkenning en aandacht

De film kaart een interessant topic aan: de drang naar faam op sociale media. Je zult het wellicht zelf herkennen, of het doet je denken aan verschillende accounts die je volgt. Hierdoor krijg je een inkijkje in de duistere kant van faam en succes.  Ondanks al het succes en geld krijg je vooral medelijden met Rich.

Het is een vermakelijke film die zeker het kijken waard is. Jonas Smulders speelt de rol op een fenomenale wijze waardoor je echt een band krijgt met de hoofdpersoon. De film is geregisseerd door Shady El-Hamus, bekend van onder andere De Libi. Forever Rich is nu te streamen op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer: