Food & Drinks

Zomer sensatie: Flügel raket cocktail is perfect voor de zomerdagen

flugel-raket-cocktail-zomer
(Foto: Womanly.nl) De Flügel raket cocktail is het perfecte drankje om bij af te koelen

Het is weer ontzettend warm in het land, en daar zijn eigenlijk maar twee goeie oplossingen voor: ijs en cocktails! Maar wat nou als je dit combineert? Stel je voor, een ijskoude cocktail in je hand, gemaakt met het nostalgische ijsje van je kindertijd. Dat is precies wat de Flügel raketje cocktail belooft – een verleidelijke, verfrissende ontsnapping uit de zomerhitte! 

Een ijskoude trip down memory lane

Het Raket ijsje, al meer dan 60 jaar een favoriet in Nederland, is verwerkt in deze sprankelende cocktail. Het ijsje is een goedkoop en smakelijk tussendoortje dat ons doet denken aan zorgeloze zomerdagen. De combinatie van ananas, framboos en sinaasappelsmaak – allemaal verpakt in één ijsje van slechts 40 calorieën – heeft het hart van vele Nederlanders veroverd. Dit is dus een goede cocktail met weinig calorieën.

Het is dan ook geen verrassing dat we elk jaar zo’n 50 miljoen raket ijsjes verorberen! Maar wat als we je zouden vertellen dat je nu je geliefde ijsje kunt combineren met een verfrissende cocktail? Dat is precies het idee achter de Flügel raketje cocktail, een creatieve combinatie van kinderlijke nostalgie en volwassen plezier. Met deze zomerse temperaturen kan dat zeker geen kwaad!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flügel (@flugelnl)

Hoe maak je een Flügel raketje cocktail?

Voordat we beginnen, een vriendelijke waarschuwing: deze cocktail kan verraderlijk zijn, want de alcohol smaakt bijna onmerkbaar. Geniet ervan, maar doe dat wel verstandig! Voor de Flügel raketje cocktail heb je vier ingrediënten nodig: Flügel, fanta, Bacardi Razz en natuurlijk een raket ijsje. Begin met het vullen van een glas met ijsklontjes. Schenk hierover heen een scheutje Bacardi Razz, gevolgd door een scheutje Flügel.

Vul de rest van het glas met Fanta en roer alles door elkaar. Het eindresultaat wordt afgemaakt met een raket ijsje, dat dient als zowel een smakelijke decoratie en een manier om de cocktail extra koel te houden. Deze cocktail is zonder twijfel de perfecte manier om af te koelen deze zomer. En met je favoriete jeugdijsje als ster van de show, brengt elke slok een golf van nostalgie met zich mee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flügel (@flugelnl)