Vermogen van bokser Floyd Mayweather
Geld & Carrière

Dit is het uitzinnige vermogen van bokser Floyd Mayweather

Heb je het over het vermogen van Floyd Mayweather, dan heb je het al snel over superlatieven. Zo is hij één van de slechts zes sportmensen op de wereld met meer dan een miljard dollar aan carrière-inkomsten. Hij staat echter ook bekend om zijn krankzinnig buitensporige uitgavenpatroon. Hoe staat het er nu echt voor met het vermogen van Floyd Mayweather?

Floyd Mayweather toont graag zijn rijkdom

Floyd Mayweather is steenrijk en iedereen mag het weten. Zijn Instagram account staat bol van de peperdure auto’s, mega mansions, exclusieve sieraden of anders simpelweg foto’s van zichzelf met enorme stapels cash geld voor zijn neus. Hij liet zelfs een keer aan een ESPN verslaggever tijdens een interview in 2013 het saldo van zijn bankrekening zien, op dat moment 123 miljoen dollar.

De inkomsten van Floyd Mayweather

Mayweather wist met relatief weinig bokspartijen veel geld binnen te halen. Het grootste deel van zijn vermogen haalde hij uit maar twee partijen: hij verdiende 250 miljoen dollar in 2015 aan het gevecht tegen Manny Pacquiao en in 2017  300 miljoen dollar met vechten tegen Conor McGregor.

Zijn laatste partij, een vriendschappelijke match onlangs tegen YouTuber Deji Olatunji, was altijd nog goed voor zo’n 30 miljoen dollar. Sinds 2014 verdient hij ook geld met investeringen in prestigieuze vastgoedprojecten, onder andere in 9 wolkenkrabbers in New York.

Floyd Mayweather was niet altijd zo rijk

Floyd Mayweather werd geboren op 24 februari 1977 in Grand Rapids, Michigan. Zijn vader was in zijn jonge jaren afwezig en zijn moeder was verslaafd aan drugs. Zijn vader, Floyd Mayweather Senior was ook een professionele bokser.

Na een aantal jaren herstelde het contact tussen vader en zoon Mayweather en pa stimuleerde hem om naar de boksschool te gaan. Floyd Junior stopte al snel met school en vestigde zijn naam als amateur met een record van 84 winstpartijen en slechts 4 verliezen. Hij haalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 1996.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Hoe hoog is het vermogen van Floyd Mayweather

Het vermogen van Floyd Mayweather bedraagt volgens betrouwbare bronnen 1,1 miljard dollar in 2022. Dat is veel geld, maar het had nog veel meer kunnen zijn. Mayweather staat namelijk bekend om een krankzinnig uitgavenpatroon: er gaan soms tientallen miljoenen in een maand doorheen.

Enkele voorbeelden: Mayweather bezit meerdere woningen, in onder andere Las Vegas, Beverly Hills, New York en Miami. In Las Vegas is hij ook eigenaar van een boksclub en een stripclub. Hij bezit tientallen auto’s waaronder naar verluidt 16  Rolls-Royces en een onbekend aantal Ferrari ‘s, Lamborghini’s en Bentley ’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Floyd Mayweather en zijn sieraden

De voorliefde van Mayweather voor extreem dure sieraden is een hoofdstuk apart. Zo bezit hij meer dan 40 extreem hoogwaardige horloges. Zelf beweerde hij ooit dat hij altijd voor minstens 3 miljoen dollar aan sieraden draagt. In 2015 betaalde Mayweather 18 miljoen dollar voor één horloge. Het is gemaakt door Jacob the Juweler en bevat 239 diamantjes.

Een andere dure gewoonte is dat hij altijd met een entourage van zo’n 20 personen op stap gaat, waaronder een privé-masseuse. Gaat hij op reis, dan is dat dan ook meestal met twee privé-jets: eentje voor hemzelf en zijn naasten en eentje voor zijn personeel.