Food & Drinks

Flor de Caña verovert Amsterdamse en Rotterdamse cocktail scene met bar take-overs

flor de cana bar take over
(Foto: Flor de Caña)

Het beroemde Nicaraguaanse rum merk Flor de Caña, met meer dan 125 jaar ervaring in het distilleren van premium rum voor luxe en elegantie, blijft de norm zetten voor verfijning in de wereld van sterke drank. Met een rijk erfgoed dat al vijf generaties is doorgegeven, heeft Flor de Caña niet alleen de kunst van het distilleren perfect onder de knie, maar staat het ook synoniem voor kwaliteit en vakmanschap.

Vulkanisch water en gerijpt in eiken vaten

Dankzij de toewijding aan kwaliteit is Flor de Caña je ontdekking van het jaar. De rum wordt zorgvuldig vervaardigd uit vulkanisch water uit de San Cristóbal-vulkaan en langdurig én volledig (als enige rummerk ter wereld) natuurlijk gerijpt in eiken vaten. Dit tijdsintensieve rijpingsproces geeft de rum rijke en complexe smaken, waardoor het een ware traktatie is voor rum kenners. Niet alleen de rum zelf is van ongekende kwaliteit, deze is ook gevangen in een stijlvolle look and feel. Zo is elke fles een waar kunstwerk.

En dat is nog niet alles! Deze rum, die ook bekend staat als Natures Favorite Rum, is niet alleen exclusief en premium, maar ook de meest duurzame en fairtrade gecertificeerde rum ter wereld. En dat proef je. Laat je verrassen door de ongeëvenaarde smaak van Flor de Caña-rum en ontdek waarom het de wereld blijft veroveren. Of je nu een doorgewinterde rum-kenner bent of op zoek bent naar een nieuwe, spannende drank-ervaring.

flor de cana rum jpg

Flor de Caña bar take-overs

In november en december bundelt Flor de Caña de krachten met diverse locaties in Amsterdam en Rotterdam, zodat iedereen kan genieten van exclusieve cocktails met Flor de Caña-rum. Tijdens deze verschillende evenementen in cocktailbars, hotels en restaurants, zal Flor de Caña voor één nacht de bar overnemen. Hierbij word je verwend met exclusieve cocktail creaties en verrassende foodpairing ervaringen.

Deze creaties worden samengesteld door getalenteerde mixologen en geïnspireerd op de rijke geschiedenis en kenmerkende smaken van Flor de Caña-rum. Elke slok neemt je mee naar Nicaragua, waar je de cultuur opsnuift, door de geschiedenis van het merk reist en alle smaken van deze fashionable, luxury en premium high-end rum ontdekt.

Roos Baljet, Brand Manager van Flor de Caña in Nederland, zegt: “Onze rum is doordrenkt met passie en traditie. We kijken ernaar uit om Nederland kennis te laten maken met de unieke smaakprofielen van onze Premium Luxury Rum, variërend van jong tot 30 jaar oud gerijpt”.

De tour begint op 24 november in Amsterdam waar een heuse cocktail experience zal plaatsvinden in het Amstel Hotel. Op 26 november trekt Flor de Caña naar de geliefde en gerum- ehh geroemde Rotterdamse cocktail pub The Rumah: een bar waar rum de hoofdrol speelt en daarom dé ideale locatie voor de bar takeovers. Informatie over verdere data en locaties zal nog volgen.

flor de cana rum bar jpg