Health

Floaten bij Renessence: gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest

floaten-renessence-gezondheid-voordelen
Foto: Renessence

Je hebt het fenomeen floaten vast wel eens voorbij zien komen, vooral bij mensen die bezig zijn met hun gezondheid. Floaten staat voor heerlijk baden in magnesiumzout. Het ziet er ontspannen uit en blijkt ook nog eens meerdere belangrijke gezondheidsvoordelen te hebben. Wij doken in de wereld van floaten en namen de proef op de som bij een van de meest innovatieve wellness hotspots van Nederland: Renessence in Amsterdam.

Renessence: toppunt van luxe wellness

In het zakendistrict van Amsterdam, de zuid-as, vind je de ultieme wellness. Niet gek dat Renessence hier gevestigd is, het zijn vaak de high performers die geïnteresseerd zijn in het beter leren begrijpen van hun lichaam en geest. Er zijn namelijk veel dingen die een groot verschil kunnen maken en bij het grote publiek nog niet zo bekend zijn. Renessence is een plek waar je als gezondheidsfreak je geluk op kunt.

Deze prachtige plek heeft namelijk vele soorten behandelingen. Van oxygen hydroxy therapy, ijsbaden tot aan het magische floaten. Zodra je binnen komt ademt deze hotspot rust en reinheid. Je voelt je meteen welkom in de ‘circle of well-being’, zoals ze het hier zelf noemen. Alle behandelingen zijn ontstaan vanuit de geest en worden onderbouwd door technologie en wetenschap. Wij waren vooral benieuwd naar floating en de voordelen die deze met zich mee kan brengen.

floaten-voordelen-gezondheid
Foto: Renessence

Wat is floaten en sensory deprivation?

Floating Sensory deprivation, oftewel floaten laat je-zoals de naam al zegt- heerlijk gewichtloos zweven. Het bad waarin je drijft is gevuld met Epsom zout. Dit is een magnesiumrijk mineraal dat gunstig is voor je huid en onzuiverheden verwijdert. Het bad is ingesteld op jouw lichaamstemperatuur. Het eerste voetje erin zal dan ook eventjes warm aanvoelen, maar zeker niet oncomfortabel.

Bij Renessence kun je kiezen voor een open bad of een afsluitbare bad/cabine met een deksel. Voor die tweede moet je natuurlijk niet claustrofobisch aangelegd zijn. Al kan het hengsel altijd naar boven als je dit fijn vindt. Wij kozen voor het open bad en gingen er samen in om met z’n tweeën 60 minuten in om volledig te ontspannen. Een aanrader voor je eerste keer floaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

Hoe werkt een floating sessie?

Als je de eerste keer gaat floaten legt Renessence je alles tot in de details uit. Je krijgt een badjes en handdoek en voor je gaat floaten neem je een warme douche en kies je voor badkleding of poedelnaakt. Deze keuze ligt bij jezelf en het ligt er natuurlijk ook aan met wie je gaat floaten, of dat je kiest voor een individuele float sessie.Zodra je de ruimte van het bad binnenloopt, begint de ontspanning al.

Naast het bad ligt er op een tafeltje een waterkan voor je klaar met een handdoek en oordopjes. Die laatste is zeker aan te raden om tijdens het floaten in te doen omdat er anders veel water in je oren komt. De eerste paar minuten is het bad verlicht en hoor je zee-geluiden. Dit verandert al snel in een geluidloze ruimte waarin het pikkedonker is. Het duurde bij ons even voor de gedachten uit gingen maar binnen no time ben je helemaal zen en voel je jezelf een beetje wegzakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

Voordelen van floaten: voor lichaam en geest

De medewerker van Renessence legde ons allereerst uit wat floating precies inhoudt. Zo is het bewezen dat het een positief effect heeft op mensen die lijden aan psychische problemen zoals angst of een burn-out. Daarnaast verbeter je met het floaten de hersenactiviteit, concentratie, bloedcirculatie en slaapkwaliteit. Alsof dit nog niet genoeg vermindert het ook de hoge bloeddruk en chronische pijnen.

De after effects

Persoonlijk voelden wij ons wat ‘high’ na de sessies en voelden ons erg ontspannen. Eenmaal thuis kun je direct je nest in. De kans dat je die avond zult slapen als een roosje is groot. Wij raden dan ook een float sessie aan op een dag dat je kunt relaxen of in de avond. Je kunt een floating sessie van 60 minuten via de site van Renessence boeken.