thuis trainen fitness apparatuur
Health

Thuis trainen: top 5 beste betaalbare fitnessapparatuur

Veel van onze dagelijkse fitness routines blijven beperkt vanwege de pandemie. Motivatie vinden kan erg lastig zijn maar is wel essentieel, juist nu. Thuis trainen is de beste oplossing om fit te blijven. Daarom hebben wij de meest essentiële en betaalbare fitnessapparatuur voor je op een rijtje gezet!

Thuis trainen

Dat sportscholen gesloten zijn betekent niet dat je jouw training hoeft te missen. Thuisblijven betekent voor velen van ons meer eten en minder bewegen, maar de truc is om gemotiveerd te blijven. Wij snappen waarom dat niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van fitnessapparatuur voor in huis.

1. TRX Cable

Of je nu thuis of onderweg bent, deze trainingsset is het perfecte trainingsmaatje. Het is betaalbaar, licht van gewicht, handig en makkelijk vervoerbaar. TRX, wat staat voor Total Body Resistance Exercise, is een trainingsmethode die lichaamsgewicht en zwaartekracht gebruikt als weerstand om fitheid op te bouwen.

Dus of je nu kracht wilt opbouwen, vet wilt verliezen, uithoudingsvermogen of flexibiliteit wilt verbeteren, TRX kabels kunnen worden gebruikt om elk fitnessdoel te behalen. Als je er dus aan denkt om thuis je training voort te zetten, is dit iets wat je in de kast moet hebben liggen.

thuis trainen fitnessapparatuur

2. Exercise Ball

Het is groot, zacht en het helpt spieren over het hele lichaam te versterken en ontwikkelen: de Excercise Ball. Iedereen die thuis werkt zal er eentje moeten aanschaffen. Perfecte equipment voor mensen met rugpijn.

Ook is de exercise ball ideaal voor mensen die regelmatig thuiswerken. Van zitten op de oefenbal tot het doen van gestructureerde oefeningen, het resultaat blijft hetzelfde: basisondersteuning voor de rug- en buikspieren. Ruil af en toe je kantoorstoel om met de exercise ball als je aan het werk bent. Je onderrug zal je eeuwig dankbaar zijn.

3. Resistance Bands

Soms is de eenvoudigste fitnessapparatuur de beste trainingsapparatuur. Er zijn verschillende soorten weerstandsbanden. De meest voorkomende zijn de platte. Ze zijn er in verschillende breedtes. Hoe dikker de breedte van de band, hoe meer weerstand hij biedt en hoe moeilijker het is om te gebruiken.

Maar als er iets is wat we kunnen leren van weerstandsbanden, is het dat het niet alleen door de beginnende sporter mag worden gebruikt. Ze verdienen zelfs een plek in de kast van de meest ervaren sporters. Een must have voor iedereen die van thuis trainen houdt. Koop hier een starterpack.

thuis trainen fitnessapparatuur

4. Kettlebell

Kettlebell-training helpt je om krachtige onderarmen en een sterke grip te ontwikkelen. Kettlebells hebben een dikker handvat dan normale stangen die je grip belasten en een grotere onderarm kracht ontwikkelen. Maar dat is niet alles. De effectiviteit van de kettlebell heeft te maken met het handvat en de kogelvorm.

Door de vorm en het handvat kun je oefeningen uitvoeren die je niet kunt doen met een normale dumbell of barbell. Denk hierbij aan snelle, explosieve bewegingen. Dit zorgt voor een ander soort trainingservaring voor snellere resultaten. Ideaal dus voor thuis trainen!

thuis trainen fitnessapparatuur

5. Foam Roller

De schuimroller doet veel meer dan zijn bescheiden uiterlijk doet vermoeden. Gebruik het voor en na de training om de bloedsomloop te verbeteren, spierpijn te verlichten, je balans te verbeteren en nog veel meer.

Het helpt bijvoorbeeld om spanning in de spieren te verminderen. Ook helpt het om je flexibiliteit en bewegingsvrijheid te verbeteren. Zeker voor mensen die thuis weinig bewegen en toch willen sporten is de foam roller een perfecte toevoeging.

Toch bestaan er ook veel feiten en fabels over training. Daarom hebben wij 10 feiten en fabels over fitness die je echt moet weten.