Fit blijven tijdens een pandemie: alles wat je moet weten

Home Health Fit blijven tijdens een pandemie: alles wat je moet weten

De tijd waarin we leven heeft het moeilijker dan ooit gemaakt om in fysieke gezondheid te blijven. Omdat veel van onze dagelijkse routines beperkt blijven tijdens de pandemie, kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden om te sporten en daarbij ook nog eens gezond te eten.

Fit blijven in een pandemie

Misschien mis je het samen zijn met anderen van de sportschool, de ontspanning van baantjes zwemmen of gewoon het feit dat er mensen om je heen zijn. Als je gewend was om een fitnessles bij te wonen met een motiverende instructeur, zou je teleurgesteld kunnen zijn in de intensiteit van de trainingen in je eentje.

Trainen en gezonde voeding kan helpen bij het verlichten van depressie, stress en angst. Het helpt ook bij het behandelen van chronische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en diabetes. Wij hebben een kleine opsomming gemaakt van alle dingen die je in gedachte moet houden als je deze pandemie gezond achter je wil laten.

pandemie fit worden

De grootste fitness fabels

Het is nou eenmaal zo dat er op het gebied van fitness vaak misinformatie wordt gegeven. Om deze ‘mythes’ te ontkrachten riepen bij de hulp in van Christie Sleurink. Deze personal training en gecertificeerd voedingsspecialist is dagelijks bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van fitness en voeding.

Zo vertelde ze ons 10 feiten en fabels op het gebied van voeding en fitness. Wist je bijvoorbeeld dat je helemaal geen spierpijn hoeft te hebben na een effectieve training? Spierpijn is namelijk geen graadmeter voor spiergroei. Ook hebben wij geleerd dat eten in de avond er helemaal niet voor zorgt dat je sneller aankomt.

De meest gemaakte fouten

In goede fysieke conditie komen vereist planning, geduld en tijd. doe je niet dit? Dan ben je helaas een eindeloze weg naar niets aan het bewandelen. Om succesvol te worden op het gebied van fitness zijn er een aantal fouten die je altijd moet vermijden. Daarom behandelden wij de 6 meest gemaakte fouten op het gebied van fitness.

fit worden pandemie

Het is makkelijk en verleidelijk om een half uurtje naar de sportschool te gaan zonder ook maar een druppel zweet te hebben geproduceerd. Dit is gewoon niet de manier om aan je sport avontuur te beginnen. Als je je hartslag niet verhoogt verbrand je geen calorieën en zal je ook geen progressie zien. Vergeet nooit: hard werken levert resultaten op. Werk jezelf dus in het zweet. Fit worden kost nou eenmaal tijd.

Maar als je jezelf in het zweet werkt ben je pas op de helft (of minder). Veel mensen geloven dat zolang ze hard sporten, het niet uitmaakt wat ze eten. Dit is regelrechte onzin. Je bent wat je eet is hiervoor perfect van toepassing. Voeding is niet alleen belangrijk voor gewichtsverlies, het speelt ook een cruciale rol in de ontwikkeling van je lichaam en je gezondheid op lange termijn.

Betaalbare fitness apparatuur

Dat jouw gym dicht is betekent niet dat je je training hoeft te missen, integendeel. Thuisblijven betekent voor de meeste van ons meer eten en minder bewegen, maar de truc is om gemotiveerd te blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij de top 5 beste betaalbare fitnessapparatuur voor je op een rijtje gezet.

pandemie fit worden

Belangrijk hierbij is om te weten dat apparatuur waarbij je zoveel mogelijk spiergroepen traint belangrijk is. Zo kun je met relatief weinig toch een hoop bereiken. Een voorbeeld hiervan zijn de TRX kabels. Met deze multifunctionele kabels heb je eigenlijk geen sportschool meer nodig. TRX staat voor Total Body Resistance Exercise.

Dit is een trainingsmethode die lichaamsgewicht en zwaartekracht gebruikt als weerstand. Wil je kracht opbouwen, vet verliezen, uithoudingsvermogen of de flexibiliteit verbeteren? TRX kabels kunnen worden gebruikt om elk fitnessdoel te behalen. Als je er dus aan denkt om voortaan thuis te gaan trainen, is dit iets wat je in de kast moet hebben liggen.

LEES MEER