pandemie fit worden
Health

Fit blijven tijdens een pandemie: alles wat je moet weten

De tijd waarin we leven heeft het moeilijker dan ooit gemaakt om in fysieke gezondheid te blijven. Dagelijkse beperkingen tijdens de pandemie maken het moeilijk om motivatie te vinden om te gaan sporten, en daarnaast ook nog gezond te eten.

Fit blijven in een pandemie

Veel mensen missen de sportschool. Of misschien de ontspanning van baantjes zwemmen in het zwembad. Om nog maar niet te beginnen over gewoon in het gezelschap van mensen zijn. Als je gewend was om een fitnessles bij te wonen met bijvoorbeeld een instructeur, zou je teleurgesteld kunnen zijn in de intensiteit van de trainingen in je eentje.

Trainen en gezonde voeding kan helpen bij het verlichten van depressie, stress en angst. Het helpt ook bij het behandelen van chronische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en diabetes. Wij hebben een kleine opsomming gemaakt van alle dingen die je in gedachte moet houden als je deze pandemie gezond achter je wil laten.

pandemie fit worden

De grootste fitness fabels

Het is nou eenmaal zo dat er op het gebied van fitness vaak misinformatie wordt gegeven. Om deze ‘mythes’ te ontkrachten riepen we de hulp in van Christie Sleurink. Deze personal training en gecertificeerd voedingsspecialist is dagelijks bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van fitness en voeding.

Zo vertelde ze ons 10 feiten en fabels op het gebied van voeding en fitness. Wist je bijvoorbeeld dat je helemaal geen spierpijn hoeft te hebben na een effectieve training? Spierpijn is geen graadmeter voor spiergroei. Ook hebben wij geleerd dat eten in de avond er helemaal niet voor zorgt dat je sneller aankomt.

De meest gemaakte fouten

In goede fysieke conditie komen vereist planning, geduld en tijd. doe je niet dit? Dan ben je helaas een eindeloze weg naar niets aan het bewandelen. Om succesvol te worden op het gebied van fitness zijn er een aantal fouten die je altijd moet vermijden. Daarom behandelden wij de 6 meest gemaakte fouten op het gebied van fitness.

fit worden pandemie

Het is makkelijk en verleidelijk om een half uurtje naar de sportschool te gaan zonder ook maar een druppel zweet te hebben geproduceerd. Dit is gewoon niet de manier om aan je sport avontuur te beginnen. Als je je hartslag niet verhoogt verbrand je geen calorieën en zal je ook geen progressie zien. Vergeet nooit: hard werken levert resultaten op. Werk jezelf dus in het zweet. Fit worden kost nou eenmaal tijd.

Maar als je jezelf in het zweet werkt ben je pas op de helft (of minder). Veel mensen geloven dat zolang ze hard sporten, het niet uitmaakt wat ze eten. Dit is regelrechte onzin. Je bent wat je eet is hiervoor perfect van toepassing. Voeding is niet alleen belangrijk voor gewichtsverlies, het speelt ook een cruciale rol in de ontwikkeling van je lichaam en je gezondheid op lange termijn.

Betaalbare fitness apparatuur

Dat de gym dicht is betekent niet dat je je training hoeft te missen, integendeel. Thuisblijven betekent voor de meeste van ons meer eten en minder bewegen, maar de truc is om gemotiveerd te blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij de top 5 beste betaalbare fitnessapparatuur voor je op een rijtje gezet.

pandemie fit worden

Belangrijk hierbij is om te weten dat apparatuur waarbij je zoveel mogelijk spiergroepen traint belangrijk is. Zo kun je met relatief weinig middelen toch een hoop bereiken. Een voorbeeld hiervan zijn TRX kabels. Met deze multifunctionele kabels heb je eigenlijk geen sportschool meer nodig. TRX staat voor Total Body Resistance Exercise.

Dit is een trainingsmethode die lichaamsgewicht en zwaartekracht gebruikt als weerstand. Wil je kracht opbouwen, vet verliezen, uithoudingsvermogen en flexibiliteit verbeteren? TRX kabels kunnen worden gebruikt om elk fitnessdoel te behalen. Als je er dus aan denkt om voortaan thuis te gaan trainen, is dit iets wat je in de kast moet hebben liggen.