Life

Single? Geef je nu op voor het nieuwe seizoen van First Dates

first dates opgeven
Foto: BNNVARA / Annemieke van der Togt

Het First Dates-restaurant opent binnenkort wederom de deuren voor vrijgezellen die graag een hapje eten met een onbekende date. Het datingprogramma is al langer een daverend succes op de Nederlandse televisie, en er zit weer een nieuw seizoen aan te komen. De herkenbare situaties zorgen soms voor plaatsvervangende schaamte, en daar houden we van. Ben je ook op zoek naar de liefde? Dan kun je je nu opgeven voor het nieuwe seizoen.

Het First Dates restaurant

In de vorige First Dates seizoenen zagen we de meest uiteenlopende type mensen het restaurant binnenwandelen. De dates worden zorgvuldig gematcht door het team achter het programma, en dat levert soms hilarische en ongemakkelijke situaties op. Het feit dat de hele date wordt gefilmd maakt het er voor de vrijgezellen niet makkelijker op. Laten we even meekijken met barman Victor en maître Denise, die de gasten met een oprechte glimlach verwelkomt.

De informele sfeer van het programma maakt deel uit van het succes. Er komen mensen op blote voeten binnen, anderen zien eruit alsof ze kort voor deelname uit een kraakpand zijn getrapt. Echter iedereen is welkom in het restaurant van de liefde, dus het maakt niet uit op welk geslacht je valt, ook al ben je van mening dat je zelf geen geslacht hebt. Dus wie je ook bent, je kunt je nu opgeven voor het programma.

Aanmelden voor blind date bij First Dates

De deelnemers (gasten) weten van tevoren niet welke date ze krijgen voorgeschoteld, dus het is een verrassing voor beide vrijgezellen. Ze mogen bij de aanmelding wel hun voorkeuren uitspreken, en iets over zichzelf vertellen. Daarna worden er twee vrijgezellen aan elkaar gematcht, en ontmoeten ze elkaar voor het eerst aan de bar in het First Date restaurant. Of de bekende klik er dan is wordt dan afwachten.

Dit levert soms hilarische en lastige situaties op, dat uiteraard geweldig is om naar te kijken. Als je van plan bent om jezelf aan te melden voor het nieuwe seizoen dan zijn onze tips voor een eerste date goede raadgevers. De rest moet je uiteraard zelf doen. Aanmelden kan door op deze link te klikken. First Dates wordt elke werkdag om 19:25 uitgezonden op NPO3.