Firestarter Stephen King
Beeld: Ken Woroner/Universal Pictures
Film & Serie

Stephen King’s Firestarter belooft spektakel na release eerste trailer

Zo lang al dat horrormeester Stephen King boeken schrijft, zijn er films en televisieseries van gemaakt. Als we kijken naar zijn geschiedenis van het schrijven van iconische producties, lijkt dit ook niet snel meer te gaan veranderen. Firestarter is één van die opkomende projecten.

Firestarter: boek van Stephen King

Firestarter is een film die is gebaseerd op een van de velen horrorromans van de auteur. Hij schreef het originele boek in 1980. Het gaat over een meisje die al jaren op de vlucht is met haar ouders. Ze beschikt over speciale krachten die ervoor hebben gezocht dat de verkeerde mensen naar haar op zoek zijn. De synopsis van de film is:

‘Al meer dan tien jaar zijn ouders Andy en Vicky op de vlucht, wanhopig om hun dochter Charlie in veiligheid te houden voor een regeringsinstantie die haar speciale kracht wil gebruiken voor hun eigen doeleinden, namelijk tot een massavernietigingswapen.

Firestarter Stephen King

Andy heeft zijn dochter geleerd hoe ze haar krachten, die worden veroorzaakt door pijn of woede, kan onderdrukken. Maar als Charlie 11 wordt, worden haar krachten steeds moeilijker te beheersen. Nadat een incident de locatie van de familie onthult, wordt een mysterieuze agent ingezet om de familie op te sporen en Charlie voor eens en altijd te grazen te nemen’.

Imposante cast met o.a. Zac Efron

De film zal bestaan uit een heel aantal castleden die je als film & serie liefhebber wel moet herkennen. Misschien wel één van de opmerkelijkste castleden is Zac Efron, die onlangs nog lof kreeg voor zijn acteerprestaties in de film Gold. Hij neemt in Firestarter de rol van vader Andy op zich.

Vicky wordt gespeeld door ‘Fear The Walking Dead-ster’ Sydney Lemmon. Hoofdrolspeler Charlie wordt vertolkt door Ryan Kiera Armstrong, die in het verleden ook rollen heeft gespeeld in producties als ‘American Horror Story: Double Feature’, en de Hollywood film ‘The Tomorrow War‘.

Firestarter: Releasedatum & Trailer

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op deze nieuwste parel van een film. Firestarter zal namelijk vanaf 13 mei te zien zijn in zowel bioscopen als op streamingdienst Peacock, waarmee Universal probeert nieuwe leden naar de streaming service te krijgen. Desondanks kunnen wij niet wachten tot Firestarter te zien is op het witte doek.

Lees ook eens een van onze andere artikelen over films & series: