Miss Nederland
Women

Dit zijn de 10 beeldschone finalisten van Miss Nederland 2022

De 10 finalisten van Miss Nederland zijn bekend. Tien prachtige dames die elk hun eigen passie, ambitie en missie hebben. Maar deze dames hebben één gemeenschappelijk doel: Miss Nederland 2022 worden. Wij zetten deze mooie meiden graag op een voetstuk, dus stellen we ze bij deze aan jullie voor.

Finalisten Miss Nederland 2022

Er hangt een cliché om missverkiezingen heen. De deelneemsters zouden leeghoofden zijn, die een soort van vleeskeuring ondergaan terwijl ze een ingestudeerde zin uitspreken die wereldvrede predikt. Maar niets is minder waar tijdens de Miss Nederland verkiezing. Deze mooie dames zijn sterke jonge vrouwen, met duidelijke ambities, en ze hebben de hersenen om deze te realiseren.

Met hun ‘brains, beauty and business’ zijn deze 10 mooie meiden de definitie van women empowerment. Maar ze zijn vooral ook beeldschoon. We hebben ze alle tien hieronder op een rijtje gezet. Deze knappe finalisten strijden allemaal om die felbegeerde titel Miss Nederland 2022.

Vitória de Castro Barbosa

Wij hebben al eerder aandacht besteed aan de mooie Vitória de Castro Barbosa. De 22 jarige wonderschone Nederlandse met Braziliaanse roots is bezig met online marketing en crypto, en wilt jonge meiden inspireren en motiveren om altijd hun dromen achterna te gaan. Wij zijn het volkomen met haar eens.

Rebecca Berhane

De 22 jarige Rebecca Berhane woont in Vleuten en werkt in een verzorgingshuis. Ze wilt een voorbeeld zijn voor meisjes die een laag zelfbeeld hebben. Ze heeft een auto-immuunziekte waardoor haar haren uitvallen. Ze wilt met haar deelname aan deze missverkiezing laten zien dat je van een ziekte een kracht kunt maken.

Solange Dekker

De 22 jarige Solange Dekker woont in Amsterdam en heeft een eigen bedrijf in luxury hosting, en wilt met haar deelname een stukje bewustwording creëren met betrekking tot hiv/aids. Ze wilt met haar deelname betere seksuele voorlichting op scholen bewerkstelligen. Ze wilt ook meer representatie van transgenders in Nederland zien.

Lisa Janssen

De 22 jarige Lisa Janssen woont in Utrecht en heeft psychologie gestudeerd. Ze is nu franchiser The Sales Company Utrecht. Ze wilt met haar deelname laten zien dat elk obstakel een les is en dat je met een positieve mindset alles kunt bereiken. Ze wil mensen leren om meer naar hun intuïtie te luisteren, want daar zit de kracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lies (@lisafjanssen)

Ona Moody

De 24 jarige Ona Moody is kraamverzorgende en woont in Amsterdam. Ze hecht veel waarde aan diversiteit en gelijke kansen voor iedereen, dus daar wil ze met haar deelname aandacht voor vragen. Ze is van mening dat iedereen, ongeacht religie, afkomst of achtergrond het recht heeft om hun dromen waar te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ona Moody (@onamoody)

Judith van den Hof

De 21 jarige Judith van den Hof woont in Dronten. De brunette is gewichtsconsulent en wilt vrouwen weer vertrouwd laten raken met het realistische beeld van het vrouwelijk lichaam. Zeker in een tijd waarin iedereen op social-media het perfecte lichaam, het perfecte haar en de perfecte huid lijkt te hebben.

Lefania Camara

De 18 jarige Lefania woont in Apeldoorn is examen student fashion product coördinator. Ze wilt met haar deelname aan Miss Nederland 2022 meiden bewust maken van zichzelf en dat ze best trots mogen zijn op wie ze zijn. Ze noemt hierbij de druk dat social-media geeft, en de vergelijking met anderen die in een hele andere situatie in hun leven zitten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@lefaniax)

Indra Peereboom

De 22 jarige Indra Peereboom woont in Uden en is social therapeute in een afkickkliniek. Ze wilt met haar deelname aan de Miss Nederland 2022 verkiezing een podium bereiken waarop ze aan jonge meiden kan laten zien dat alles in het leven mogelijk is, als je maar in je jezelf gelooft. “Be you, and be yourself!” aldus Indra.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door I N D R A ✨ (@xindraa)

Insa Ap

De 25 jarige Insa Ap is woonachtig in Groningen/Amsterdam en is trainer bij BTY CLB & Clubsportive. Deze sportieve meid hecht veel waarde aan mentale en fysieke gezondheid, en het feit dat iedereen het recht heeft om de beste versie van zichzelf te worden. “Want alle stappen die we nu zetten hebben invloed op onze toekomst.” aldus Insa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @insaalea

Eva van den Wetering

De 21 jarige Eva van den Wetering is woonachtig in Zaltbommel. De blondine is gastvrouw in de bediening en wilt met haar deelname aan Miss Nederland 2022 positiviteit overbrengen. Want als je je goed van binnen voelt dan straal je dat ook uit, zo is haar mening. Ze wil mensen inspireren om goed voor zichzelf te zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva van de Wetering (@evadonnamarina)