Media

Finale UEFA Women’s Champions League: Philips stadion compleet uitverkocht

finale-uefa-womens-champions-league-philips-stadion

Zaterdag 3 juni zal in een bomvol Philips Stadion in Eindhoven de finale van de UEFA Women’s Champions League (UWCL) plaatsvinden. De vrouwen van FC Barcelona Femení en VfL Wolfsburg zullen het tegen elkaar opnemen in de ultieme eindstrijd om de beker. Alle 34.000 kaarten zijn uitverkocht. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de finale van UWCL in Nederland wordt gehouden, en de belangstelling is groot.

UEFA Women’s Champions League

De publieke belangstelling voor het vrouwenvoetbal wordt steeds groter. Dit seizoen was de belangstelling voor de Women’s Champions League meer dan verdubbeld. In het seizoen 2018/2019 zagen gemiddeld 5000 toeschouwers de dames voetballen, dit seizoen zaten er gemiddeld 10.800 fans in het publiek. De finale wordt dus gespeeld in het Philips Stadion, en de kaartverkoop liep storm, het hele stadion zit zaterdag 3 juni bomvol.

Het PSV stadion is dus even het domein van UEFA, en dat merkt Eindhoven ook. Het gekkenhuis is al losgebarsten, het terrein rondom het stadion staat nu al vol met internationale pers en sponsoren. Het draait allemaal om het duel tussen de Italiaanse en de Duitse club, leuk detail: er voetballen twee Nederlandse dames bij VfL Wolfsburg, namelijk Dominique Janssen en Lynn Wilms. Het is niet de eerste keer dat het Philips Stadion het toneel is van vrouwenvoetbal.

UWCL-finale in het Philips Stadion

Het Philips Stadion kleurde namelijk op 1 juni 2019 oranje toen de Oranje Leeuwinnen de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië speelden. Ze speelden de wedstrijd voordat ze naar het WK in Frankrijk gingen, en wisten destijds met 3-0 te winnen. In dit geval staat er geen Nederlandse club in het stadion, maar dat maakt de interesse er niet minder om. Het stadion is compleet uitverkocht en dat zal ook de sfeer veel goed doen.

De plaatselijke horeca vergelijkt de drukte in de stad met een concert van Guus Meeuwis. Ook dan staat Eindhoven op zijn kop. Er wordt benadrukt dat de sfeer bij vrouwenvoetbal heel anders is dan bij mannenvoetbal. “Er komen vooral echt liefhebbers, gezinnen met kinderen. “Bij vrouwenvoetbal zijn er nooit problemen, we verwachten gezelligheid en gemoedelijkheid“, aldus Jeroen Renders van het Eindhovens Hoteliers Overleg.