Netflix

7 films en series in januari op Netflix om naar uit te kijken

Films en series in januari op Netflix

2023 is afgetrapt en daar horen natuurlijk een aantal gloednieuwe films bij om naar uit te kijken. De afgelopen jaren draaide de Hollywood-machine op volle toeren. Ook in januari zijn er weer een aantal parels waar we naar uit kunnen kijken.

Films en series in januari op Netflix

Naast een aantal Netflix-originals zijn er oude klassiekers die terug worden gebracht naar de streamingdienst. Wij hebben de 9 beste voor je uitgezocht, zodat jij geen moeite hoeft te doen. Van mystery-horrors tot aan prijswinnende klassiekers – alles komt aan bod.

1. Life (2017) – 1 januari

In deze Sony Pictures horror sci-fi film met onder andere Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds doet een team van wetenschappers in de ruimte onderzoek naar buitenaards leven. Wanneer ze stuiten op een onbekende levensvorm, denken ze de hoofdprijs binnen te hebben. Totdat het onbekende organisme zich tegen hen keert.

2. Reservoir Dogs (1992) – 1 januari

Reservoir Dogs was de grote doorbraak van de inmiddels iconische filmregisseur Quentin Tarantino. Deze epische misdaadthriller volgt het moment dat een juwelenroof door een groep criminelen helemaal misgaat. Noem een betere film om het nieuwe jaar in te luiden? Wij wachten wel.

3. The Pale Blue Eye (2023) – 6 januari

The Pale Blue Eye is een Netflix-horror mystery met Christian Bale, Gillian Anderson, Harry Melling, Timothy Spall, Gillian Anderson, Harry Lawtey en Lucy Boynton in de hoofdrollen. Op de West Point Academy in 1830 wordt het lichaam van een jonge cadet gevonden. Het lijkt zelfmoord, maar de volgende ochtend gebeurt er iets gruwelijks.

Iemand is de kamer binnengeslopen waar het lichaam werd opgeborgen en verwijderde het hart. Om zowel grip te krijgen op de zaak als negatieve publiciteit te vermijden, doet de Academie een beroep op de hulp van een voormalig rechercheur (Christian Bale).

4. The Hatchet Wielding Hitchhiker (2023) – 10 januari

Documentaires over moordzaken blijven ons op de een of andere manier boeien. Het verhaal over de The Hatchet Wielding Hitchhiker is er weer zo een waar je nekharen van overeind gaan staan. “In 2013 werd Caleb ‘Kai’ McGillivary een held en een nog onwaarschijnlijkere ster.

Hij kwam op tv, gaf concerten en verdiende veel geld en nieuwe vriendin. Toch riskeerde de man uit Alberta enkele maanden later een levenslange gevangenisstraf voor een moord die volgens hem zelfverdediging was.”

5. Vikings Valhalla seizoen 2 (2023) – 12 januari

Het tweede seizoen van Vikings Valhalla was een serie waar wij erg naar uit hebben gekeken. In het volgende seizoen wordt het verhaal voortgezet na de tragische val van Kattegat. Ze zijn op de vlucht geslagen in Scandinavië waarbij hun moed op de proef wordt gesteld.

6. That ’90s Show (2023) – 19 januari

Als jij je vroeger net zo hebt vermaakt met That ’70s Show als wij, is deze nieuwe spinoff serie zeker een om naar uit te kijken. In deze sitcom is de originele cast helemaal opgegroeid, en wordt laten zien hoe een nieuwe generatie tieners Wisconsin ervaart.

7. Jung_E (2023) – 20 januari

Sinds de release van de hitserie Squid Game kunnen wij geen genoeg krijgen van Zuid-Koreaanse films en series. Jung_E is er een om naar uit te kijken, mits je houdt van het genre science-fiction.

In een post-apocalyptische 22e eeuw leidt een onderzoeker in een AI-lab de poging om een burgeroorlog te beëindigen door het brein van een heldhaftige soldaat te klonen – haar moeder.

Films en series

Ook zijn er in 2023 een aantal hitseries die een vervolg gaan krijgen. Ben je nieuwsgierig wat andere streaming diensten momenteel aanbieden. Lees dan ook zeker eens: