Geld & Carrière

Zoveel rijker is Feyenoord na het winnen van de Eredivisie

feyenoord-titel-inkomsten-eredivisie

Vandaag kan Feyenoord dik verdient kampioen worden na een knap seizoen in de Eredivisie. Maar wat brengt zo’n kampioenschap nou op voor de club van succestrainer Arne Slot? Het daadwerkelijke bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals sponsorcontracten, tv-rechten en andere commerciële inkomsten. Manly zocht het voor je uit. 

Feyenoord landskampioen 2023

Feyenoord draait onder leiding van spelers als Kokcu en Geertruida een geweldig seizoen. Hoewel de club al tot een van de grootste van Nederland behoort, kan het winnen van de schaal leiden tot een toename van de fanbase en de betrokkenheid van supporters, wat kan resulteren in een grotere kaartverkoop, en dus een hogere opkomst bij wedstrijden. Ook kan de club extra inkomsten halen uit tickets, merchandise en horeca.

Daarnaast kan het winnen van de landstitel ook leiden tot verbeterde sponsordeals en contractverlengingen met bestaande sponsors. Succes op het veld vergroot de zichtbaarheid en het imago van de club, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor bedrijven die hun merk willen associëren met Feyenoord.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

 

Bovendien kunnen succesvolle prestaties in de competitie van invloed zijn op de onderhandelingen over tv-rechten. Voetbalclubs ontvangen een deel van de inkomsten uit tv-rechten op basis van prestaties en populariteit. Als de Rotterdamse club de Eredivisie wint, kunnen ze mogelijk in een sterkere onderhandelingspositie komen bij het sluiten van nieuwe tv-contracten.

Krijgt Feyenoord een premie?

Voor zover wij weten is er geen specifieke geldprijs voor de winnende club zelf, buiten de schaal en een plek in de Champions League. Die laatste competitie is trouwens waar serieus geld in verdient kan worden, mits de Rotterdamse club het voor elkaar krijgt om een aantal rondes te overleven. Net als vorig jaar bedraagt de startpremie voor iedere club in de groepsfase van de Champions League rond de 15,64 miljoen euro. In totaal keert de UEFA 500,5 miljoen euro uit aan alle 32 clubs die meedoen aan het miljardenbal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

 

Waarschijnlijk zullen de spelers die deze fantastische prestatie hebben geleverd wel een dikke bonus krijgen van de club. Vaak gaat dit aan de hand van een geldbedrag, afhankelijk van de hoeveelheid wedstrijden die een speler het seizoen heeft gespeeld. Hoe hoog dit bedrag gaat zijn, zullen we nog even moeten afwachten. Het komt ook wel eens voor dat spelers een bijzondere Rolex krijgen bij de winst van de competitie.