Festivals zijn topsport zoveel calorieën verbrand je tijdens een festival
Life

Festivals zijn topsport: zoveel calorieën verbrand je tijdens een festival

Wij zijn gek op festivals. Met lekker weer, een goed drankje en je beste vrienden heb je de tijd van jouw leven. Zonnetje op je bol, helemaal mooi. Maar er is ook een nadeel, namelijk al die calorieën die je binnen krijgt en de afbreuk op jouw lichaam terwijl je net zo lekker bezig was in de gym.. Daar wordt jouw lichaam minder blij van.

Maar we hebben goed nieuws voor alles ravers onder ons. Je verbrand namelijk enorm veel calorieën tijdens een dagje goed feesten. Je loopt (voor zover je dat nog kan) gemiddeld namelijk maar liefst 8 kilometer op een festival. Met dansen verbrand je ook nog eens 361 calorieën per uur extra, met een beetje twerken zelfs 390 en met springen 625. Dat maakt dus al enorm veel goed.

Om helemaal lekker te gaan moet je eigenlijk iemand op de schouders dragen, dat is nog eens een extra 204 calorieën per uur. Sprinten naar de volgende stage omdat jouw favoriete artiest bijna opkomt? 700 calorieën per uur.

Verspreid al deze oefeningen over de hele dag en je komt gewoon fitter terug na een festival in plaats van brak als een tak. Wie zegt dat je naar de sportschool moet gaan om fit te worden? Proost!