Women

Nederlandse trots: Atlete Femke Bol gaat ook op Instagram voor goud

Nederlandse trots Atlete Femke Bol gaat ook op Instagram voor goud
(Foto: BSR)

Femke Bol heeft dankzij een geniale inhaalrace op de 4 x 400 meter estafette een gouden plak weten te veroveren. Ze laat hiermee de slotloopsters uit Groot-Brittannië en Jamaica achter zich. Femke viert dit feestje met teamgenoten Eveline Saalberg, Lieke Klaver en Cathelijn Peeters. Dankzij het geweldige voorwerk van deze dames kon Bol met een ultieme krachtsinspanning als eerste over de finish sprinten. De atlete heeft een gouden toekomst voor zich, want ze blonk op jonge leeftijd al uit op de atletiekbaan.

Gespecialiseerd in hordenlopen

Femke Bol werd op 23 februari 2000 geboren in Amersfoort. De atlete is gespecialiseerd in de 400 m en de 400 m horden. Op jonge leeftijd blonk Bol al uit in sport. Ze wist op vijftienjarige leeftijd al de nationale titel op de 400 m te veroveren en was destijds de beste sporter van haar leeftijdscategorie. In haar junioren periode wist ze verschillende gouden plakken te bemachtigen totdat ze op 19-jarige leeftijd aan een carrière bij de senioren begon.

Femke wist in de jaren die volgden de ene na de andere topprestatie neer te zetten. Vooral tijdens de kampioenschappen indoor gooit de sprintster hoge ogen. Tussen 2020 en 2023 heeft ze zich naar de top weten te werken. De gouden kroon op haar carrière is het winnen van een gouden plak op de 400 m horden en de 4 x 400 m in Boedapest. Nederland liep tijdens deze laatste wedstrijd lang op de 3de plek, maar dankzij de eindsprint wist ze iedereen achter zich te laten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

Nederlandse topsporters

Het lijstje met Nederlandse sporters die het op het wereldtoneel goed doen wordt steeds langer. Femke Bol heeft met haar prestaties Nederland prima vertegenwoordigd. Femke weet zichzelf telkens te overstijgen, zo brak ze samen met Eveline Saalberg, Lieke Klaver en Cathelijn Peeters tijdens hun recente overwinning het nationaal record. De topsporter heeft een uitstekende prestatie neergezet.

Haar recente overwinning ging niet zonder slag of stoot. Tijdens de eerste slotronde op de openingsdag viel ze tijdens de 4 x 400 gemengde estafette. Deze tegenslag heeft ze dus op geniale wijze weten te verwerken door haar revanche te nemen op de 4 x 400 m. Ze liet de Britse Nicole Yeargin en de Jamaicaanse Stacy Ann Williams achter zich. Femke Bol heeft zich inmiddels definitief gevestigd tussen de andere grote namen in de topsport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

Femke Bol is ook populair op Instagram

Topsporters zijn vaak ook invloedrijke influencers. Jutta Leerdam is inmiddels een verschijning op de socials waar niemand meer omheen kan. Femke Bol heeft ook een flink aantal fans en volgers die haar volgen op Instagram. Met een fanbase van maar liefst 270K volgers zijn alle ogen op haar gericht. Ze deelt haar trainingen en wedstrijden op het platform, waarmee ze een kijkje geeft in haar dagelijkse routine als atlete.

Met een Nederlandse vlag om haar schouders en een gouden medaille om haar hals is ze de trots van ons kikkerlandje. Femke is pas 23 jaar, maar ze heeft de top al bereikt. Op dit moment geniet ze van haar winst op het WK Atletiek, maar ze is nog lang niet van plan om te stoppen. “We zijn wereldkampioen, ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is echt heel vet” zei teamgenoot Lieke de Klaver na afloop. Femke Bol deelt haar enthousiasme, want het is een topprestatie die de dames hebben neergezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door World Athletics (@worldathletics)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)