Film & Serie

FBOY Island op HBO Max is bijna te bizar voor woorden

fboy island hbo max

Toen we voor het eerst hoorden over de nieuwe datingshow FBoy Island op HBO Max, dachten we bij onszelf: een datingshow die zich specifiek richt op het idee om een fuckboy te zijn? Is dat niet bijna.. elke datingshow die ooit gemaakt is in de geschiedenis?

FBoy Island op HBO Max

In de serie, gemaakt door Elan Gale van The Bachelor, verhuizen drie vrouwen naar een tropisch eiland waar ze worden vergezeld door 24 mannen – 12 zelfverklaarde “Nice Guys” op zoek naar liefde en 12 zelfverklaarde “FBoys”, die daar zijn om te strijden voor een geldprijs.

De vrouwen zitten op het eiland om hun grote liefde te vinden. Naarmate de serie vordert, wordt alles onthuld: wie is een ‘Nice Guy’, wie is een ‘FBoy’ en wie de vrouwen uiteindelijk kiezen. Op papier klinkt het best als een leuk idee, maar vertaald dit zich ook naar het beeldscherm?

Nederlandse FBOY Island variant

De serie is blijkbaar zo goed gevallen in de Verenigde Staten dat het niet lang meer zal duren totdat dit programma naar de Nederlandse televisie komt. Wel blijft het onduidelijk wanneer de Nederlandse versie precies zal verschijnen op HBO Max. We weten wel dat actrice Lisa Loep de presentatrice gaat zijn,

Maar is de show de moeite waard? We kunnen er kort over zijn: Als je een fan bent van dating shows als The Bachelor, Love Island, Love Is Blind of Too Hot To Handle, moet je het gewoon gaan kijken. Wij gaan het in ieder geval wel doen, want laten we eerlijk zijn – wie houdt er nou niet van een slechte datingshow?

fboy island op hbo max

De beste shows op HBO Max

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet helemaal zit te wachten op een zoveelste datingshow om te kijken. In dat geval is er nog veel meer te zien op HBO Max. We Own This City is een nieuw misdaaddrama die zeker de moeite waard is om te bekijken, net als Tokyo Vice.