Crypto

Fantom (FTM): wat is deze crypto en het investeren waard?

fantom ftm crypto investering

Een grote speler op de crypto markt is Fantom met de FTM munt. Dit project is sinds 2018 actief en heeft sindsdien flinke stappen gezet in de ontwikkeling van haar blockchain technologie. Maar hoe wordt Fantom momenteel gebruikt, en is FTM eigenlijk een goede investering voor de toekomst? 

Schaalbare infrastructuur van dApps

Fantom heeft als doel om een veilige, snelle en schaalbare infrastructuur te bieden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). Hierbij is het belangrijk dat deze dApps op een efficiënte en kosteneffectieve manier kunnen werken. Het protocol van Fantom biedt hiervoor een oplossing door gebruik te maken van het Proof-of-Stake mechanisme.

Hierdoor wordt het mogelijk om tot wel 10.000 transacties per seconde te verwerken, zonder daarbij te moeten inleveren op veiligheid. Hoewel dit natuurlijk niet even veel is als de 20.000 tot 100.000 transacties dat Ethereum kan uitvoeren, zijn de kosten van een transactie op Fantom wel aanzienlijk lager. Op Fantom betaal je vaak minder dan 1 cent voor een transactie, wat extreem goedkoop is op de blockchain!

Fantom is de blockchain van verschillende projecten

Fantom wordt al gebruikt door verschillende blockchain projecten en dApps. Zo zijn er verschillende gedecentraliseerde beurzen (DEX), zoals Equalizer Exchange en SpookySwap, die gebruik maken van de Fantom blockchain. Grote DeFi projecten als Geist en Beethoven X zijn ook gebouwd op de technologie van Fantom. Fantom weet vooral veel gaming projecten aan te trekken tot haar blockchain vanwege de schaalbaarheid en lage kosten.

Daarnaast biedt Fantom ook een eigen wallet aan waarin FTM en andere cryptocurrencies veilig opgeslagen kunnen worden. Hierdoor kan Fantom ook nog eens dienen als een opslagmogelijkheid voor gebruikers en investeerders in crypto munten.

Investeren in FTM

Elke keer als er een transactie uitgevoerd wordt op de blockchain van Fantom, worden transactiekosten betaald in FTM. Als je dus geloofd dat veel veel grotere projecten gaan bouwen op de blockchain van Fantom, is het dus zeker verstandig om wat FTM in te slaan.

Fantom heeft echter wel veel concurrentie van andere blockchains, zoals Ethereum, Solana en Near Protocol. Ondanks de concurrentie weet Fantom door de snelle transacties en lage transactiekosten redelijk wat veelbelovende projecten aan zich te binden. Dit is dus zeker een blockchain om in de gaten te blijven houden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies en deze bijdragen zijn niet op deze manier te interpreteren. Het is enkel en alleen ons doel om de lezer te informeren over de stand van zaken. Wij raden aan om altijd eigen onderzoek te doen en van daaruit te beslissen waarin, wanneer en hoeveel je wilt investeren