Tech

Facebook: zo stel je in wat er na je dood met je account gebeurt

Facebook zo stel je in wat er na je dood met je account gebeurt

Mensen delen hun hele leven met hun volgers op Facebook, maar wat als dat leven stopt? Wat gebeurt er dan met je account? Daar heeft de social-media gigant uiteraard over nagedacht. Facebook is voor veel mensen meer dat een simpel platform. Het is ook een dagboek, en op een dag een dierbare herinnering voor nabestaanden. In dit artikel lees je de opties die mogelijk zijn voor je account na overlijden.

Laat weten dat je bent overleden

Als je bent overleden dat moet je dat wel aan Facebook laten weten, anders kunnen ze de door jouw gekozen optie niet uitvoeren. Het is uiteraard onmogelijk om zelf een mail te sturen na je overlijden, dus dat zal een persoon moeten doen die jij hebt uitgekozen terwijl je nog in leven bent, diegene zal Mark Zuckerberg dus op de hoogte moeten stellen.

Als je bent overleden dan zal die persoon dat laten weten aan Facebook, en die zal dan de optie die jij hebt uitgekozen ten uitvoer brengen. Je hebt de keuze uit drie verschillende opties. We nemen deze opties hieronder met je door. Deze keuze is uiteraard persoonlijk, en mag alleen door jou worden ingevuld.

facebook nalatenschap

1. Account overdragen

Als je komt te overlijden en je wilt dat mensen de content op je Facebook-pagina kunnen blijven gebruiken, zoals kunst, geschriften, of muziek, dan kun je ervoor kiezen om je account over te dragen aan iemand anders. Deze persoon beheert dan jouw digitale nalatenschap op Facebook. Je kunt jouw wachtwoord aan die persoon geven door hem bijvoorbeeld in je testament te zetten.

2. Omzetten naar een herdenkingspagina

Je kunt je profiel omzetten naar een herdenkingspagina. na je dood komt er ‘ter nagedachtenis aan’ op je profiel te staan. Het profiel bevriest daarna permanent. Vrienden en familie kunnen dan nog wel kijken, maar niets meer plaatsen. Als je iemand de pagina wil laten beheren dan kun je dat bij privacyinstellingen doen onder het kopje ‘instellingen voor accounts met herdenkingsstatus’. Er kan dan wel een afscheidsbericht worden geplaatst, maar verder niets.

facebook dood

3. Account wissen

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je account na je dood te laten wissen. Zodra je bent overleden dan worden alle gegevens en media die je ooit hebt geplaatst verwijderd. Dit kun je ook instellen onder het kopje ‘instellingen voor accounts met herdenkingsstatus’, helemaal onderaan heb je dan de optie ‘Verzoek om je account te verwijderen nadat je overlijdt’. Facebook zal je account dan na je dood definitief wissen.