Daten Facebook
Life

Daten via Facebook: Vanaf vandaag kan het eindelijk!

Na jarenlang testen is Facebook Dating eindelijk beschikbaar in Nederland. Het product, dat beschikbaar is voor gebruikers van 18 jaar en ouder, verschijnt als een nieuw tabblad in de mobiele Facebook-app. Mensen die zich aanmelden voor Facebook Dating kunnen met één klik een profiel maken, die helemaal losstaat van hun hoofdprofiel.

Je kunt er ook voor kiezen dat jouw Facebook vrienden je Dating-profiel niet te zien krijgen met een speciale optie. Facebook zegt dat het overeenkomsten zal voorstellen op basis van voorkeuren die je op je profiel hebt aangegeven, samen met je interesses en Facebook-activiteit.

Facebook Dating

De app stelt je in staat om een ​​”like” en een bijbehorend bericht te sturen naar elk profiel dat je tegenkomt. Je ziet je Facebook-vrienden niet in de app, tenzij je de functie ‘geheime verliefdheid’ gebruikt, waarmee je interesse kunt tonen in maximaal negen Facebook vrienden (of Instagram-volgers). Als jullie elkaar allebei leuk vinden, ontvang je een melding. Klikt het? Dan kan je met elkaar gaan daten.

Daten Facebook 1

Facebook Dating is volledig gratis en bevat geen advertenties of in-app-aankopen. Maar dat is nog niet alles. Facebook Dating heeft ook een nieuwe functie om de veiligheid van haar gebruikers te beschermen. Dit is een nieuwe optie die je bij andere dating-apps vrijwel niet tegenkomt.

Veilig Daten

Je kunt details van je aanstaande date delen met een vriend of familielid, net zoals je live locatie. Op deze manier kunnen ze je in de gaten houden wanneer je een nieuw persoon ontmoet. Veel mensen vinden het spannend om met iemand via het internet af te spreken. Deze nieuwe optie moet de drempel lager maken voor potentiële liefdeskoppels om elkaar in het echt te ontmoeten.

Lees ook: Daten tijdens een pandemie? Dit moet je weten!

Daten Facebook 2