Media

Extreem spookhuis geeft $ 20.000 aan iedereen die het acht uur kan volhouden

extreem spookhuis mckamey manor

Spookhuizen hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Iedereen houdt wel van een beetje onschuldige horror. Toch zijn er ook spookhuizen in de wereld die nóg een stap verder gaan dan alleen schrikmomenten. McKamey Manor is hier een voorbeeld van. Wat is deze plek precies?

Extreem spookhuis McKamey Manor

Het spookhuis van Russ McKamey gaat nog een stap verder. Sterker nog, de ‘ervaring’ die je krijgt bij McKamey Manor lijkt eerder op een martelkamer dan op een spookhuis. De deelnemers die de gok wagen worden vastgebonden, geslagen en gedrogeerd totdat ze opgeven.

Maar je mag niet zomaar deelnemen aan deze ervaring. Zo heeft iedereen die zich aanmeld een doktersbriefje nodig waarin staat dat je fysiek en mentaal in goede gezondheid bent. Ook moet je een handtekening zetten onder een contract van maar liefst 40 pagina’s. Toen Russ zijn spookhuis begon bood hij zelfs $20.000 dollar aan iedereen die het 8 uur lang wist vol te houden.

McKamey Manor: ‘Martelkamer onder vermomming’

Niemand slaagde er ooit in om het einde te halen. Sterker nog, veruit de meeste mensen die eraan deelnamen hielden het niet langer dan acht minuten vol. Het lijkt er dus op alsof McKamey erin is geslaagd om het engste spookhuis van de wereld te creëren. Maar kan je dit wel een spookhuis noemen?

De controverse rondom McKamey Manor ging zo ver dat er in het verleden een petitie is gestart om het spookhuis te sluiten. 170.000 mensen tekende deze, waarin werd geclaimd dat het geen spookhuis was, maar ‘een gewelddadige martelkamer onder vermomming’. Toch zijn de deuren van McKamey Manor tot op de dag van vandaag nog open.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mckamey Manor (@mckameymanor)

Prijs & regels van McKamey Manor

Wie denkt dat McKamey Manor wel een duur prijskaartje moet hebben, heeft het mis. Het enige wat Russ ervoor vraagt is de prijs van een zak hondenvoer. Deze professionele beul blijkt een zwak te hebben voor honden. Wel zijn er een groot aantal basisregels waar iedereen zich aan dient te houden. Zo moeten alle deelnemers minimaal 21 jaar oud zijn (18 mag ook, met toestemming van de ouders).

Ook moet iedereen een lichamelijk onderzoek laten doen, wordt er een intensieve screening afgelegd, net als de afname van een medisch bewijs en een drugstest. Ook moeten deelnemers een wettelijke verklaring van 40 pagina’s ondertekenen. Maar wie denkt dat dit een ‘formeel’ contract is, heeft het gruwelijk mis.

Voorbeelden van ervaringen

De ervaringen die mensen hebben gedeeld over McKamey Manor liegen er niet om. Zo claimen voormalig deelnemers dat ze werden opgesloten in vriezers. Ze werden geschopt, geslagen, ondergingen ze waterboarding en werden ze getaserd. Andere ervaringen die mensen hebben gedeeld omvatte levende dieren die op hun gezicht werden gezet, en zelfs voorbeelden dat deelnemers de dieren moesten opeten.

Maar ook zijn er voorbeelden van nagels die eraf werden gehaald en tanden die werden verwijderd. Hoewel er veel video’s op het internet te vinden zijn van de ‘ervaring’ van McKamey Manor, wordt er gesuggereerd dat dit slechts bewerkte versie’s zijn, en dat de ‘echte ervaring’ een stuk heftiger is.