Tech

Vergeet supercars – maak een ritje in deze exclusieve ‘Tank Taxi’

tank taxi

Ben je op zoek naar het huren van een ouderwets technologisch hoogstandje voor een speciale dag, en ben je toevallig in Engeland? Dan zou je kunnen overwegen om voor een schamele $1000 een entree te maken zoals je die nog nooit hebt gemaakt. Mogen we je voorstellen aan de Tank Taxi.

Tank Taxi

Het militaire voertuig is van een Britse man genaamd Merlin Batchelor. Hij kocht de tank op het internet voor $35.000, inclusief reparaties om het rijklaar te maken. In een interview met CBS News zei Merlin: “Het is puur amusement. Als je door de straat rijdt, zijn er zoveel mensen die glimlachen, lachen en wijzen.’

Ook geeft hij in het interview toe dat het eigenlijk geen tank is, maar meer een gepantserd voertuig. Laten we eerlijk zijn – Tank Taxi klinkt ook gewoon veel beter. Wat begon als een hobby voor vrienden en familie groeide al snel uit tot een goedlopend bedrijf met een groot klantenbestand.

tank taxi

“Eerst had ik buren die een ritje wilde maken. Toen vroegen vrienden, toen vrienden van vrienden, en toen vroegen mensen die ik niet eens kende of ik ze mee kon nemen, voornamelijk voor gelegenheden als ‘prom nights.'” Dat was het moment waarop het balletje begon te rollen, en Merlin $1000 per rit begon te vragen.

tank taxi

CBS News

De video van CBS News toont ook een huwelijksfeest van een echtpaar uit de buurt die de Tank Taxi verkoos boven een ‘gewone’ trouwauto. De reactie van de bruid is alleszeggend: “Als je buurman een tank koopt en je wederhelft het grootste deel van zijn tijd met die tank doorbrengt, is het onvermijdelijk dat je in een tank naar je bruiloft gaat.”

Vroeger verscheen je om indruk te maken op je vrienden in een Mercedes, of wat dat betreft een Hummer. Merlin Batchelor heeft deze standaarden echter dat een compleet ander niveau weten te tillen. Waarom zou je tenslotte in een superdeluxe auto op komen draven, als je ook een tank kan huren?